- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.04.2016, 18:31)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicatul TVR îi răspunde premierului şi face "un nou apel pentru salvarea de la dezastru"
SPUSTv, sindicatul reprezentativ din TVR, face "un nou apel pentru salvarea de la dezastru", răspunzându-i public prim-ministrului Dacian Cioloş, care ar fi declarat că doar Parlamentul e răspunzator pentru situaţia financiară a SRTv, că şi Guvernul a contribuit la această situaţie.
Urmărește
1458 afișări
Sindicatul TVR îi răspunde premierului şi face "un nou apel pentru salvarea de la dezastru"
Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTv), sindicatul reprezentativ al Televiziunii Române susţine că SRTv "se află în prezent într-o situaţie gravă" şi se adresează premierului Dacian Cioloş, răspunzând la declaraţiile acestuia şi ale altor membri ai Guvernului, făcute în ultima săptămână referitoare la de imposibiltatea acesteia de a sprijini în vreun fel SRTv.
"Motivul invocat de dumneavoastră sau de ceilalţi membri ai Guvernului este că Televiziunea Română este o instituţie aflată sub control direct al Parlamentului pe care îl consideraţi singurul răspunzător pentru dezastrul financiar al TVR", se afirmă în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În scrisoarea trimisă, preşedintele SPUSTv, Dragoş Bocanaciu, a admis faptul că SRTv este o instituţie află, conform legii, sub controlul Parlamentului României, dar a adăugat că activitatea televiziunii publice este reglementată de Legea 41/1994, coniderată de acesta o "lege anacornică şi complet depăşită".
"Într-adevăr, modul în care Parlamentul îşi impune autoritatea în cazul Televiziunii Române face foarte dificilă independenţa editorială necesară unei instituţii publice şi de asemenea produce de ani de zile conduceri ineficiente prin Consilii de Administraţie alcătuite din amatori în domeniul managementului de televiziune", se mai spune în scrisoare.
Dragoş Bocanaciu acuza Guvernul de ignoranţă, spunând că problemele Televiziunii Române sunt cauzate de sufinanţare - "Ceea ce însă este profund nedrept este că dumneavoastră, dar mai ales consilierii dumneavoastră, ignoraţi cu bună ştiinţă că marile probleme ale TVR sunt cauzate de subfinanţarea cronică în care este obligată să rămână Televiziunea Română de mai bine de opt ani", adăugând că nu doar Parlamentul e vinovat de această situaţie, ci şi Guvernul.
"(...) Astfel în 2003, prin HG 978/ 22.08.2003, Guvernul României stabileşte cuantumul taxei TV la patru lei/ lună, categoriile exceptate de la plata taxei TV, modul în care orice persoană poate să evite plata taxei TV, penalităţile în cazul celor care declară în fals că nu deţine un receptor TV, dar nu precizează nicăieri care sunt modalităţile de control şi organismele abilitate să constate că declaraţia de nedeţinere a unui receptor TV este reală sau falsă", se spune în scrisoare, comparând această situaţie cu "prevederile unui Cod Penal foarte drastic, dar care interzice meseriile de anchetator şi procuror", considerând acest act normativ ca fiind "absurd".
Dragoş Bocanaciu precizează ca dacă s-ar colecteze taxa TV de la toţi abonaţii (6,8 miloane în 2015, potrivit ANCOM, spre deosebire de 5,3 milioane de la care se percepe această taxă tv), "Televiziunea Română ar încasa în plus anual aproape 12 milioane de euro".
De asemenea, ca şi în cadrul unei conferinţe de presă organizate în februarie, SPUSTv aminteşte că taxa tv este de patru lei de 13 ani, în timp ce preţurile tuturor competiţiilor sportive au crescut şi salariul minim în România au crescut – "Dacă în 2003, taxa TV reprezenta 1,6% din salariul minim pe economie, în mai 2016 taxa TV va reprezenta 0,32% din noul salariu minim pe economie".
"În final, domnule prim-ministru, vrem să vă mai informăm că demersul nostru nu este justificat deloc de procesele legate de indexările salariale câştigate în instanţă de angajaţii Televiziunii Române. Indiferent ce ţară europeană aţi lua ca exemplu, ponderea cheltuielilor salariale din totalul cheltuielilor cu personalul la televiziunile publice este mai mare decât în cazul SRTV. Marea problemă a Televiziunii Române nu este nivelul cheltuielilor salaiale din SRTv, ci faptul că după ce se plătesc toate ratele, datoriile şi obligaţiile curente, inclusiv drepturiel salariale, practic nu mai rămân bani pentru producţie şi pentru a achiziţiona licenţe sportive, filme şi seriale de calitate şi atractive sau formate de televiziune de succes", se mai spune în scrisoarea adresată premierului Dacian Cioloş.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe