- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.09.2007, 14:08)
Sir Colin Davis: Arta de a dirija este condusă de libertate
Celebrul dirijor englez Sir Colin Davis a declarat vineri, la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă, că "arta de a dirija este condusă de libertate" şi că cel mai important lucru pentru un artist este modul de prezentare a operei pe care o susţine.
Urmărește
2 afișări
Sir Colin Davis: Arta de a dirija este condusă de libertate
"Un dirijor învaţă toată viaţa pentru că nu există sfârşit pentru această muzică şi pentru învăţare. Este greşit să crezi că ştii totul, în special în muzică. Nu este nimic garantat, totul depinde de cine este acolo (de artişti, n.red)", a declarat Sir Colin Davis, precizând, de asemenea, că, pentru un dirijor, este extrem de important ce fel de muzică are de "organizat".
"Arta de a dirija este condusă de libertate", a mai precizat Davis, subliniind faptul că muzica este un schimb între artişti.
Sir Colin Davis nu a dorit să vorbească liber, explicând că ar fi prea mult pentru el să ţină un monolog, preferând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Pe toată durata conferinţei de presă, dirijorul englez a glumit cu ziariştii şi le-a mulţumit pentru felicitările primite pentru aniversarea celor 80 de ani pe care îi va împlini pe 25 septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
-
Gigantul francez al produselor de lux LVMH a redevenit cea mai valoroasă companiei din Europa după ce a depăşit Novo Nordisk
-
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: încă 150 de milioane de euro investiţi în sectorul energetic românesc
Întrebat de ce nu a ales să dirijeze o operă a lui George Enescu, Davis a răspuns că este foarte greu să schimbi programul întregii orchestre, acesta fiind stabilit cu foarte mult timp în urmă. Sue Mallet, Director of Planning al London Symphonic Orchestra, a precizat că "tot proiectul reprezintă un program complex şi este greu să introduci piese noi în repertoriu, deoarece programul este stabilit pentru o lungă durată de timp şi pentru toate locurile unde urmează să avem spectacole".
Sir Colin Davis a vorbit şi despre momentul în care a primit titlul de "Sir", explicând că este "destul de comică rutina", după care "te ridici şi esti cavaler al Coroanei". "Nu este nimic deosebit, dar este flatant", a mai subliniat Davis.
În final, Sue Mallet a vorbit despre publicul din România, precizând că a fost extraordinar şi că membrii London Symphonic Orchestra au fost extrem de impresionaţi de căldura şi interesul cu care au fost prmiţi, subliniind faptul că la Londra sunt primiţi mult mai rece, interesul publicului pentru astfel de manifestări fiind scăzut.
"Dacă nu prezinţi publicului muzică clasică, atunci publicul nu este educat în acest sens", a spus Davis, care a considerat că televiziunile şi guvernul britanic nu sunt interesaţi de ce se întâmplă în muzică şi în cultură în Europa, ceea ce este o mare pierdere.
Sue Mallet a încheiat anunţând că, în scopul educării tinerilor, London Symphonic Orchestra a înfiinţat o fundaţie care se ocupă de elaborarea unor programe educaţionale pentru tinerii englezi, în scopul de a le trezi interesul pentru muzica clasică şi cultură, în general.
În cadrul ediţiei 2007 a Festivalului George Enescu, concertul London Symphony Orchestra de pe 20 septembrie a fost dirijat de către Horia Andreescu şi a avut loc la Sala Palatului. O a doua reprezentaţie a orchestrei are loc pe 21 septembrie, cu Sir Colin Davis la pupitru şi Evgeny Kissin, solist. Programul va prezenta Concertul pentru pian şi orchestră nr. 5 în Mi bemol major, op.73 şi Simfonia a III-a "Eroica", de Ludwig van Beethoven.
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cea mai cunoscută fotografie cu Mihai Eminescu. A fost făcuta la Praga și a devenit „imaginea” poetului
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:03
-
astăzi, 19:39
Mii de persoane protestează la Washington înainte de învestirea lui Trump