- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.09.2007, 14:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sir Colin Davis: Arta de a dirija este condusă de libertate
Celebrul dirijor englez Sir Colin Davis a declarat vineri, la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă, că "arta de a dirija este condusă de libertate" şi că cel mai important lucru pentru un artist este modul de prezentare a operei pe care o susţine.
Urmărește
2 afișări
Sir Colin Davis: Arta de a dirija este condusă de libertate
"Un dirijor învaţă toată viaţa pentru că nu există sfârşit pentru această muzică şi pentru învăţare. Este greşit să crezi că ştii totul, în special în muzică. Nu este nimic garantat, totul depinde de cine este acolo (de artişti, n.red)", a declarat Sir Colin Davis, precizând, de asemenea, că, pentru un dirijor, este extrem de important ce fel de muzică are de "organizat".
"Arta de a dirija este condusă de libertate", a mai precizat Davis, subliniind faptul că muzica este un schimb între artişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Sir Colin Davis nu a dorit să vorbească liber, explicând că ar fi prea mult pentru el să ţină un monolog, preferând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Pe toată durata conferinţei de presă, dirijorul englez a glumit cu ziariştii şi le-a mulţumit pentru felicitările primite pentru aniversarea celor 80 de ani pe care îi va împlini pe 25 septembrie.
Întrebat de ce nu a ales să dirijeze o operă a lui George Enescu, Davis a răspuns că este foarte greu să schimbi programul întregii orchestre, acesta fiind stabilit cu foarte mult timp în urmă. Sue Mallet, Director of Planning al London Symphonic Orchestra, a precizat că "tot proiectul reprezintă un program complex şi este greu să introduci piese noi în repertoriu, deoarece programul este stabilit pentru o lungă durată de timp şi pentru toate locurile unde urmează să avem spectacole".
Sir Colin Davis a vorbit şi despre momentul în care a primit titlul de "Sir", explicând că este "destul de comică rutina", după care "te ridici şi esti cavaler al Coroanei". "Nu este nimic deosebit, dar este flatant", a mai subliniat Davis.
În final, Sue Mallet a vorbit despre publicul din România, precizând că a fost extraordinar şi că membrii London Symphonic Orchestra au fost extrem de impresionaţi de căldura şi interesul cu care au fost prmiţi, subliniind faptul că la Londra sunt primiţi mult mai rece, interesul publicului pentru astfel de manifestări fiind scăzut.
"Dacă nu prezinţi publicului muzică clasică, atunci publicul nu este educat în acest sens", a spus Davis, care a considerat că televiziunile şi guvernul britanic nu sunt interesaţi de ce se întâmplă în muzică şi în cultură în Europa, ceea ce este o mare pierdere.
Sue Mallet a încheiat anunţând că, în scopul educării tinerilor, London Symphonic Orchestra a înfiinţat o fundaţie care se ocupă de elaborarea unor programe educaţionale pentru tinerii englezi, în scopul de a le trezi interesul pentru muzica clasică şi cultură, în general.
În cadrul ediţiei 2007 a Festivalului George Enescu, concertul London Symphony Orchestra de pe 20 septembrie a fost dirijat de către Horia Andreescu şi a avut loc la Sala Palatului. O a doua reprezentaţie a orchestrei are loc pe 21 septembrie, cu Sir Colin Davis la pupitru şi Evgeny Kissin, solist. Programul va prezenta Concertul pentru pian şi orchestră nr. 5 în Mi bemol major, op.73 şi Simfonia a III-a "Eroica", de Ludwig van Beethoven.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe