- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.06.2014, 14:19)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SNR a câştigat trei licenţe de televiziune digitală, contra sumei de 1.020.002 euro
Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) a câştigat trei multiplexuri în urma licitaţiei de televiziune digitală, acestea fiind adjudecate contra sumei de 1.020.002 euro, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu.
Urmărește
171 afișări
SNR a câştigat trei licenţe de televiziune digitală, contra sumei de 1.020.002 euro (Imagine: Shutterstock)
În urma licitaţiei de televiziune digitală au fost adjudecate trei multiplexuri de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. (SNR), contra sumei de 1.020.002 euro, reprezentând taxa de licenţă. Compania a câştigat multiplexul acordat condiţionat "free to air" şi alte două multiplexuri din banda UHF (MUX 2 şi MUX 4).
ANCOM a scos la licitaţie un număr de cinci licenţe (multiplexuri), patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2.
Ofertanţii au fost RCS&RDS şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
"Strategia privind tranziţia la televiziunea digitală terestră prevedea faptul că emisiile terestre analogice se vor încheia pe 17 iunie 2015. Tot prin strategie erau stabilite obiectivele strategice ale acestui proces de tranziţie, planul de măsuri, modalităţile de aplicare a măsurilor şi instituţiile responsabile", a declarat Cătălin Marinescu, marţi, într-o conferinţă de presă.
De asemenea, acesta a spus că şapte companii au achiziţionat caietul de sarcinii al licitaţiei. "S-au primit ofertele până pe 8 mai anul acesta, au depus două companii oferte, s-au validat ofertele, ambele companii au fost validate şi au participat în licitaţie. (...) Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. a câştigat trei multiplexuri, un multiplex acordat condiţionat şi două multiplexuri în UHF, multiplexul 2 şi multiplexul 4. Taxa de licenţă a fost în valoare totală de 1.020.002 euro", a mai spus acesta.
Taxa de licenţă trebuie achitată în 90 de zile calendaristice, după care, ANCOM va acorda Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii licenţele de utilizare a frecvenţelor radio în vederea operării celor trei multiplexuri naţionale de televiziune digitală. Licenţele sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani şi vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015.
Totodată, Marinescu a spus că va fi organizată "cât de repede posibil", în cursul acestei veri, o consultare publică privind destinaţia viitoare a celor două multiplexuri neadjudecate. "(...) şi cu procedura privind atribuirea multiplexurilor regionale şi locale şi, în cursul acestei toamne, vom organiza licitaţia pentru acordarea acestor tipuri de multiplex naţionale disponibile, deci cele două neatribuite, regionale şi locale", a mai spus acesta.
Cele şapte companii care au cumpărat caietul de sarcini au fost Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., 2K Telecom S.R.L., Ericsson Telecommunication România S.R.L., RCS&RDS S.A., Pro TV S.A., Media Sat S.R.L. şi Antena TV Group S.A.
"Populaţia ar trebui să ştie că mai există încă o platformă prin care se poate informa privitor la programele TV pe lângă platformele existente în prezent, care sunt cablu, satelit, şi sperăm ca prin ofertele pe care le va face operatorul de multiplex, prin ofertele comerciale pe care le va face, să concureze spre beneficiul utilizatorilor finali celelalte platforme", a mai spus Marinescu.
Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) "free to air", Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va avea obligaţia de transmitere în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, a posturilor publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului. De asemenea, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016.
Pentru celelalte multiplexuri adjudecate, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va avea obligaţia ca, până la 1 mai 2017, să pună în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.
În România, procesul de tranziţie de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră trebuie să se încheie până la data de 17 iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de România şi Strategiei adoptate de Guvern. La data de 17 iunie 2015, orice transmisie analogică terestră va înceta, aceasta fiind înlocuită cu transmisia digitală terestră a programelor de televiziune şi servicii multimedia suplimentare.
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/ bloc de frecvenţă.
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe