- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.01.2017, 13:59)
- Mona Scarisoreanu
Societatea Română de Radiodifuziune va primi din partea statului un buget aproape dublu faţă de anul 2016
Statul va sprjini financiar în acest an, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi agenţia de ştiri Agerpres, cu aproximativ 1,4 miliarde de lei. Bugetele celor trei instituţii media au crescut considerabil faţă de anul trecut, conform proiectului de buget pe 2017.
Urmărește
200 afișări
Societatea Română de Radiodifuziune va primi din partea statului un buget aproape dublu faţă de anul 2016
Societatea Română de Televiziune are un buget prevăzut în acest an de 950 de milioane de lei, faţă de 124,685 de milioane cât a avut anul trecut. Adică bugetul a crescut de aproape 7,6 ori.
Sursele de finanţare ale Televiziunii Române sunt asigurate în proporţie de 97,52% de la buget şi 2,43% din venituri proprii.
Cea mai mare creştere este la plăţi efectuate în anii precedenţi şi care vor fi achitate în acest an, capitol prin care se plătesc datoriile din anii anteriori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
-
Analiză: Obligaţia de a colecta textile a luat România „prin surprindere“
-
Războiul din Ucraina, ziua 1057. Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Bloomberg: UE ia în considerare interzicerea GNL şi aluminiului rusesc
Societatea Română de Radiodifuziune are în acest an un buget aproape dublu decât anul trecut: 383 de milioane de lei, faţă de 192,842 milioane de lei, cât a avut în 2016.
Sursa de finanţare este asigurată în principal de la bugetul de stat (96,33%) şi doar în mica parte din venituri proprii (3,67%).
Agenţia de ştiri Agerpres are în acest an un buget ce va fi finanţat de la stat cu 18,844 milioane de lei, la care se adaugă din venituri proprii trei milioane de lei. Anul trecut, agenţia de ştiri a primit 18,115 milioane de lei.
Sursele de finanţare sunt de la bugetul statului (86,3%) şi din venituri proprii (13,7%).
În ceea ce priveşte veniturile din prestări servicii, se estimează o scădere a acestora de la 3,11 milioane de lei în 2016, la 2,95 milioane de lei în acest an.
Conform proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanţelor, suma alocată cheltuielilor salariale se ridică la 12,917 milioane de lei, comparativ cu 12,4 milioane de lei cât a fost alocat în 2016.
Citeşte şi: Premierul Sorin Grindeanu: Am primit documentul de la preşedinţie privind iniţierea referendumului, dar mi se pare ciudat că nu se foloseşte termenul de graţiere
Citeşte şi: Ochelarii au devenit unul dintre cele mai importante accesorii - Fashion Week Berlin prezintă tendinţele în materie de ochelari pentru sezonul 2017/18
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe