- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (21.06.2011, 17:04)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Solstiţiul de vară, celebrat la Stonehenge de druizii epocii moderne - FOTO
Solstiţiul de vară a fost celebrat şi în acest an de druizii din zilele noastre, printr-o serie de cântece şi incantaţii, în cadrul unor manifestări ce au fost organizate printre menhirele complexului megalitic Stonehenge din Marea Britanie.
Urmărește
1380 afișări
Solstiţiul de vară, celebrat la Stonehenge de druizii epocii moderne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit ibtimes.com, complexul megalitic de la Stonehenge din comitatul Wiltshire este unul dintre cele mai populare locuri din lume unde druizii din epoca modernă se reunesc pentru a celebra solstiţiul de vară.
Pentru sărbătoarea din 2011, petrecăreţi şi druizi din lumea întreagă au venit la Stonehenge pentru a urmări şi a participa la o serie de ritualuri păgâne, în zorii zilei care marchează solstiţiul de vară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Ziua de 21 iunie este cea mai lungă din an, marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. În timp ce locuitorii din emisfera nordică participă şi asistă la numeroase ritualuri, în fiecare an, în ziua de 21 iunie (respectiv 20 iunie în anii bisecţi, n.r.), locuitorii din emisfera sudică celebrează această sărbătoare în luna decembrie.
Cu toate acestea, ziua de 21 iunie nu reprezintă singura ocazie dintr-un an când druizii din timpurile moderne se adună la Stonehenge pentru a participa la aceste ritualuri. În fiecare an, ei se îndreaptă spre acest complex megalitic pentru a participa la opt festivităţi diferite, fiecare dintre acestea marcând o anumită etapă din ciclurile Lunii şi ale Soarelui.
Stonehenge ("pietre în picioare", în engleza veche), inclus în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1986, reprezintă cel mai important complex de menhire din lume.
Cele 17 blocuri de piatră ale sale, care cântăresc până la 45 de tone, ce susţin alte bârne de piatră, sunt aliniate în direcţia de unde răsare Soarele în timpul solstiţiului de vară, alimentând astfel teoriile potrivit cărora complexul de la Stonehenge ar fi un observator astronomic preistoric sau un templu al Soarelui.
Câteva studii recente au contrazis însă aceste ipoteze şi au relevat faptul că Stonehenge era un loc de pelerinaj respectat pentru proprietăţile terapeutice ale pietrelor sale. Bolnavii şi răniţii mergeau la Stonehenge pentru puterea de vindecare pe care o atribuiau acestor blocuri imense de piatră, dispuse în cerc, în perioada 2400 - 2200 î.e.n.
Menhirele de la Stonehenge atrag aproape un milion de vizitatori pe an.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe