"Son of Saul", cu Levente Molnár, a repurtat o nouă victorie, fiind premiat şi de NYFCO

Lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a repurtat cea de-a treia victorie în decurs de două zile în Statele Unite, după ce a fost desemnat cel mai bun film străin al anului 2015, duminică, de prestigioasa asociaţie New York Film Critics Online (NYFCO).

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului "Son of Saul", cu Levente Molnár, a repurtat o nouă victorie, fiind premiat şi de NYFCO

"Son of Saul", cu Levente Molnár, a repurtat o nouă victorie, fiind premiat şi de NYFCO (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Sâmbătă, lungmetrajul "Son of Saul", de László Nemes, a primit acelaşi trofeu - cel pentru cel mai bun film străin - din partea unei alte prestigioase organizaţii de critici din Statele Unite ale Americii, Boston Online Film Critics Association. Duminică, "Son of Saul" a fost desemnat, din nou, cel mai bun film străin, şi de Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles (Los Angeles Film Critics Association/ LAFCA), informează site-ul revistei Variety.

Propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, "Saul Fia/ Son of Saul" este debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes, distins cu marele premiu al juriului la gala de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

Pelicula spune povestea a două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în această peliculă: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Duminică, membrii asociaţiei New York Film Critics Online - care nu trebuie confundată cu New York Film Critics Circle, o altă organizaţie de critici, care a oferit titlul de cel mai bun film al anului lungmetrajului "Carol", săptămâna trecută - au atribuit patru trofee lungmetrajului "Spotlight", care s-a impus inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".

Această dramă regizată de Tom McCarthy, despre mai mulţi jurnalişti care investighează scandalurile de pedofilie în care au fost implicaţi mai mulţi preoţi catolici, a triumfat la alte trei categorii: "cea mai bună regie" (Tom McCarthy), "cel mai bun scenariu" (Josh Singer) şi "cea mai bună distribuţie", în care se remarcă actori de seamă, precum Michael Keaton, Rachel McAdams şi Mark Ruffalo.

Brie Larson a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru partitura din filmul "Room", iar Paul Dano s-a impus la categoria "cel mai bun actor", cu rolul din pelicula "Love & Mercy".

Premiile aferente rolurilor secundare au revenit actorilor Mark Rylance ("Bridge of Spies") şi Rooney Mara ("Carol).

Cel mai bun documentar a fost desemnat filmul "Amy", dedicat cântăreţei Amy Winehouse, iar cel mai bun film de animaţie a fost desemnat lungmetrajul "Inside Out".

Totodată, membrii asociaţiei New York Film Critics Online au alcătuit Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2015: "45 Years", "The Big Short", "Bridges of Spies", "Brooklyn", "Carol", "Mad Max: Fury Road", "Sicario", "Spotlight", "Steve Jobs" şi "Trumbo".

În 2014, reprezentanţii NYFCO au premiat la categoria "cel mai bun film al anului" lungmetrajul "Boyhood".

Premiile decernate de asociaţiile de critici şi de alte jurii din industria cinematografică americană influenţează adeseori alegerile făcute de membrii Academiei de film americane, care selectează peliculele, actorii şi producătorii ce vor fi nominalizaţi la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici