Sony Pictures a cerut companiilor media să nu utilizeze "informaţiile furate" de piraţii cibernetici

Grupul Sony Pictures Entertainment a cerut cu fermitate companiilor din mass-media, duminică, să nu utilizeze datele publicate pe internet în urma atacului cibernetic comis asupra serverelor şi computerelor sale la sfârşitul lunii octombrie.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului Sony Pictures a cerut companiilor media să nu utilizeze "informaţiile furate" de piraţii cibernetici

Sony Pictures a cerut companiilor media să nu utilizeze "informaţiile furate" de piraţii cibernetici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o scrisoare în care abundă termeni tranşanţi, expediată mai multor companii mass-media, inclusiv prestigiosului cotidian The New York Times, duminică, avocatul David Boies, care reprezintă interesele studiourilor Sony, consideră că acele documente publicate online reprezintă "informaţii furate" de piraţii cibernetici şi a cerut ca acestea să fie distruse, dacă au fost descărcate de pe internet de aceste companii.

"Studiourile Sony nu îşi dau consimţământul pentru ca voi să deţineţi, să citiţi, să copiaţi, să publicaţi, să descărcaţi de pe internet şi să folosiţi în oricare alt fel aceste documente", afirmă avocatul David Boies într-o scrisoare de trei pagini, adresată serviciilor juridice ale companiilor media.

Mai multe site-uri au publicat diverse fragmente extrase din e-mail-urile piratate din reţeaua informatică de la Sony Pictures. Atacul cibernetic a constat în "furtul" de date personale de la aproximativ 47.000 de angajaţi ai grupului Sony, inclusiv adresele lor, data de naştere şi numărul de securitate socială. FBI-ul a deschis o anchetă.

Potrivit site-ului Re/code, specializat în publicarea de informaţii tehnologice, Sony Pictures analizează posibilitatea potrivit căreia piraţii nord-coreeni s-au aflat la originea atacului. Atacul cibernetic a coincis cu lansarea filmului "The Interview", distribuit de Sony, care descrie un complot al CIA conceput pentru a-l asasina pe liderul politic din Coreea de Nord. Această ţară a respins orice responsabilitate pentru acel atac cibernetic, pe care l-a descris însă ca fiind "un act legitim".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici