- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.02.2014, 14:07)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soprana Angela Gheorghiu, în direct de la Opera de Stat din Viena, sâmbătă, la Radioul Public
Spectacolul "Adriana Lecouvreur", cu soprana română Angela Gheorghiu în rolul principal, va fi transmis sâmbătă, de la ora 20.00, în direct de la Opera de Stat din Viena, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, potrivit unui comunicat al radioului public.
Urmărește
285 afișări
Soprana Angela Gheorghiu, în direct de la Opera de Stat din Viena, sâmbătă, la Radioul Public
Spectacolul "Adriana Lecouvreur", de Francesco Cilea, a avut premiera pe scena operei vieneze pe 16 februarie şi s-a bucurat de mare succes în rândul publicului şi criticilor.
Este prima dată când această operă veristă este montată pe scena Operei de Stat din Viena, Angela Gheorghiu jucând rolul Adriana Lecouvreur şi într-o producţie din 2010 a Operei Regale Covent Garden din Londra, ce este disponibilă în prezent pe un DVD editat de o prestigioasă casă de discuri. Aceeaşi montare, semnată de regizorul David McVicar, poate fi urmărită în 2014 şi la Opera de Stat din Viena.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Pe 22 februarie, partenerii de scenă ai Angelei Gheorghiu vor fi tenorul Massimo Giordano, mezzosoprana Elena Zhidkova şi basul român Alexandru Moisiuc.
Pe 23 februarie, de la ora 18.30, pe site-ul Operei de Stat din Viena poate fi urmărită, contra cost, înregistrarea video a spectacolului din 22 februarie.
Referitor la spectacolul pus în scenă la Viena, Angela Gheorghiu declara pentru cotidianul austriac Die Presse: "Am acordat patru săptămâni pregătirii acestui eveniment. Asta, deşi ştiu rolul pe de rost, l-am interpretat deja la Covent Garden. Dar de data aceasta nu este vorba despre mine. Aproape toţi colegii mei au nevoie de mine, fiindcă este rolul lor de debut. Când vor cânta, o vor face uitându-se la mine, aşteptând să dau din cap. Aprobarea mea îi va ajuta. Mă simt responsabilă pentru succesul acestui eveniment. Este practic producţia mea. Am vrut dintotdeauna să o fac exact aşa cum îmi doresc. Am contribuit la fiecare decizie şi la orice detaliu".
Spectacolul va fi comentat la Radio România Muzical şi la Radio România Cultural de Luminiţa Arvunescu şi invitata sa, criticul muzical Anca Florea, sub genericul "Serii de operă".
Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa în acea perioadă.
De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.
Angela Gheorghiu a semnat primul său contract de înregistrări în 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care "La Traviata" şi "Adriana Lecouvreur" cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, "L'elisir d'amore" cu Orchestre de l'Opéra de Lyon, "La Boheme" cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano şi CD-uri precum "Arias" cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, "Verdi Heroines" cu Orchestra Sinfonica di Milano "Giuseppe Verdi", "My World and Mysterium" cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul "Tosca" de Benoit Jacquot, dar şi rolul Julietei în "Romeo et Juliette" pentru Online Classics.
Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe