Soprana Teodora Gheorghiu, în concert miercuri la Sala Radio

Soprana Teodora Gheorghiu va concerta miercuri, de la ora 19.00, pe scena Sălii Radio, interpretând lucrări de Mozart, Haydn şi Bence-Muk, informează Radioul Public.

Urmărește
29 afișări

Sub bagheta dirijorului Adrian Morar, soprana Teodora Gheorghiu şi Orchestra de Cameră Radio vor interpreta "Exsultate, jubilate" K 165, "Schonlacht der holde Frühling" K 580, "Et incarnatus est din Misa în do minor" K 427 şi "Ah, se in ciel benigne stelle", de W. A. Mozart.

Pe lângă acestea, programul serii mai include un îndemn la pace, prin oratoriul "Opriţi războiul!" de Cristian Bence-Muk, şi lucrările lui Joseph Haydn - "Nocturna a II-a în fa major" şi "Divertismentul nr. 5 în sol major".

Biletele se pentru concert pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Teodora Gheorghiu a debutat la Opera Naţională Bucureşti, în anul 2003, cu rolul Reginei Nopţii din "Flautul fermecat" de W. A. Mozart, debutul pe scena Operei de Stat din Viena venind un an mai târziu. În calitate de solistă a acestei instituţii, soprana a interpretat numeroase roluri, printre care Adela ("Liliacul"), Regina nopţii ("Flautul fermecat"), Nannetta ("Falstaff"), Fiakermilli ("Arabella"), Adina ("Elixirul dragostei"), Elvira ("Italianca în Alger"), Sophie ("Werther") şi Eudoxie ("La Juive").

În anul 2005 a fost invitata lui José Van Dam pentru un concert la Palais des Beaux Arts din Bruxelles.

Teodora Gheorghiu s-a pregătit intens pentru performanţele pe care le-a atins urmând diferite cursuri de perfecţionare cu Susana Eken de la Capela Muzicală "Reine Elisabeth" din Belgia, José van Dam, Helmut Deutsch, Tom Krause şi Andreas Scholl, precum şi participând la alte numeroase cursuri din SUA, Germania şi România.

Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputaţi dirijori precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer şi Christophe Rousset.

Dirijorul Adrian Morar este o prezenţă activă pe scenele lirice din România şi laureat al mai multor competiţii printre care: Concursul de dirijat coral "Gh. Dima" Cluj-Napoca 1994, Concursul de dirijat orchestra "Janos Ferencik" Budapesta, Ungaria 2002, Concursul "Tineri de azi ai Operei" editia a II-a, Cluj-Napoca 2004, Concursul de dirijat operă "Bela Bartók" Cluj-Napoca 2005. În anul 2002 a fost distins de către Forumul Muzical Român cu Premiul "Ludovic Spiess" şi în ianuarie 2009 cu premiul "Lia Hubic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici