Spectacol cu Maia Morgenstern în cadrul expoziţiei "Artişti evrei în perioada Holocaustului" la MNAR

Spectacolul "Tangoul final", producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, cu Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor, va fi prezentat miercuri, de la ora 19.00, în cadrul expoziţiei "Destine la răscruce. Artişti evrei în perioada Holocaustului", de la Muzeul Naţional de Artă al României din Capitală.

Urmărește
22 afișări

Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Accesul se va face pe bază de invitaţie. MNAR pune la dispoziţia publicului un număr de invitaţii, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile pot fi ridicate de la sediul MNAR, intrarea Auditorium, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 - 17.30. Invitaţia include accesul gratuit la spectacol şi la expoziţie.

În "Tangou final", o dramă scrisă de Mario Diament, în regia lui Moshe Yassur, Maia Morgenstern joacă rolul unei foste stele de cinema, Valeria Duran, care s-a retras subit, în plină glorie, şi timp de 20 de ani a refuzat să mai apară în public. Tudor Aaron Istodor este Diego Goldstein, un reporter naiv care o convinge pe actriţă să-i acorde un ultim interviu.

Expoziţia "Destine la răscruce. Artişti evrei în perioada Holocaustului", deschisă la MNAR în perioada 13 octombrie 2010 - 13 februarie 2011, prezintă operele a 16 artişti evrei care au avut contribuiţii majore la introducerea în spaţiul românesc a "artei noi", unii dintre ei numărându-se printre iniţiatorii unor direcţii avangardiste occidentale.

Alături de nume de referinţă ale modernismului european, ca Victor Brauner, Marcel Iancu, Arthur Segal, Jules Perahim şi Max Herman Maxy, în expoziţie sunt prezentaţi şi artişti mai puţin cunoscuţi, precum Alex Leon, Iosif Klein, Ernö Tibor, Aurel Mărculescu, Mina Byck Wepper, Lazăr Zin şi Egon Marc Lövith.

Victime sau supravieţuitori ai măsurilor opresive îndreptate împotriva evreilor, aceşti artişti nu s-au bucurat decât episodic de atenţia criticii de după cel de-al Doilea Război Mondial. Expoziţia, organizată cu sprijinul Ministerului Culturii, îşi propune să demonstreze că evenimentele din România în perioada Holocaustului au distrus iremediabil un mediu artistic efervescent, evolutiv şi aflat în deplină concordanţă cu manifestările din arta europeană a momentului, în care artiştii evrei erau integraţi culturii româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici