Spectacolele "Un pic prea intim" şi "Comedie de modă veche" deschid stagiunea Teatrului Notarra

Spectacolele "Un pic prea intim" şi "Comedie de modă veche" deschid oficial, pe 21 septembrie, stagiunea Teatrului Nottara din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
888 afișări
Imaginea articolului Spectacolele "Un pic prea intim" şi "Comedie de modă veche" deschid stagiunea Teatrului Notarra

Spectacolele "Un pic prea intim" şi "Comedie de modă veche" deschid stagiunea Teatrului Notarra (Imagine: Shutterstock)

"Un pic prea intim", de Rajiv Joseph, din distribuţia căruia fac parte actorii Andi Vasluianu, Catrinel Dumitrescu, Diana Roman, Irina Velcescu şi Dan Bordeianu, este un text comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, în care sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Ty. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Ty realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc. Ty Greene, eroul din "Un pic prea intim", este un tip normal care are "trei probleme" foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Ty a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână, iubita "oficială", vecina de alături - o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani - şi studenta lui, de optsprezece ani.

Noutăţile repertoriului sunt cele trei premiere "Matrimoniale", de Lia Bugnar, în regia Dianei Lupescu, "Mobilă şi durere", de Teodor Mazilu, regizată de Alice Barb, şi "Un pic prea intim", de Raijiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu.

Spectacolul "Matrimoniale", de Lia Bugnar, care îi are în distribuţie pe Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Lucian Ghimişi şi Mihai Marinesci, prezintă povestea Evei, o femeie foarte bogată, care doreşte să se căsătorească. Pentru aceasta apelează la un site de matrimoniale. Alege doi bărbaţi cu care să se întâlnească. Tibi şi Zaharia sunt invitaţi, în acelaşi timp, la întâlnire, pentru a li se da un test. Fiecare dintre ei are moduri complet diferite de a o cuceri. Tibi este ofensiv, Zaharia pasiv şi sensibil. Lucrurile se complică şi adevărul este dezvăluit atunci când apare, neinvitată, o femeie, Mira. Conştientă, încă de la început, că pretendenţii sunt interesaţi, în principal, de banii ei, Eva va fi uimită să afle că ceea ce îi face să lupte sunt motive mai degrabă personale, situaţii grave din prezent şi din trecut.

De asemenea, spectacolul "Mobilă şi durere", de Teodor Mazilu şi care îi prezintă în distribuţie pe Gelu Niţu, Ion Besoiu, Dani Popescu, Şerban Gomoi, Lucian Ghimişi, Ada Navrot, Catrinel Dumitrescu, Mircea Teodorescu şi Ştefan Bahnaru, abordează un subiect actual, al îmbogăţiţilor peste noapte, lipsiţi de aspiraţii. Ei se refugiază în dorinţe meschine, gânduri de răzbunare şi achiziţionează lucruri minore şi lipsite de utilitate.

Într-o societate în care banii şi aparenţele primează, rivalităţile se găsesc la tot pasul. Sile şi Paul, amândoi proprietari de fabrici de mobilă, se detestă astăzi, deşi au fost odată prieteni. Lizica se angajează într-o căsnicie numai pentru a se răzbuna, şefii sunt trădaţi de subalterni, iar petrecerile se ţin numai pentru a impresiona.

Montările vor ieşi la rampă în luna octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, care se va defăşura în perioada 12 - 19 octombrie.

Manifestarea este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii şi al UNITER, dar şi cu cel al partenerilor şi al sponsorilor.

"Am creionat un proiect inedit care va cuprinde nu doar spectacole de teatru, ci şi lansări de carte, colocvii, spectacole-lectură cu acces liber şi un eveniment stradal dedicat tuturor trecătorilor. Timp de opt zile, teatrul va îmbrăca «haine de festin», cu scopul de a revitaliza comedia bulevardieră", a declarat Marinela Ţepus, directorul Teatrul Nottara.

Potrivit acestuia, festivalul propune două secţiuni. Prima secţiune, cea competitivă, a fost denumită emblematic "Criză teribilă, monşer!", pentru că, în cadrul acesteia, vor intra în competiţie spectacolele, din mai multe ţări, concepute pe tematica (prea prezentă, prea cunoscută) a crizei. Cu alte cuvinte, se încearcă ilustrarea prin teatru a unui subiect de actualitate: criza de orice tip (economică, socială, politică, sexuală sau identitară). A doua secţiune, "Bulevardul Comediei", prezintă, pe lângă spectacole de succes şi premiere ale teatrului gazdă, şi comedii bulevardiere ale unor teatre invitate.

Printre proiectele acestui an se numără şi parteneriatul cu Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) care are drept scop promovarea tinerilor regizori şi actori.

Astfel, în fiecare marţi seara, la Sala "George Constatin", va fi găzduit câte un spectacol al studenţilor de la UNATC. În plus, instituţia lansează în acest an seria spectacolelor-lectură cu titlul "Spectacolul începe cu o lectură", proiect la care participă studenţii UNATC în colaborare cu actorii teatrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici