Spectacolul "Dragă Elena Sergheevna", în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie

Spectacolul "Dragă Elena Sergheevna", după Ludmila Razumovskaia şi în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, va avea premiera, vineri şi duminică, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Urmărește
253 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Dragă Elena Sergheevna", în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie

Spectacolul "Dragă Elena Sergheevna", în premieră la Sala Nouă a Teatrului de Comedie

Piesa prezintă patru elevi de liceu care merg acasă la profesoara lor de matematică pentru a o felicita de ziua ei. Ajunşi în casa acesteia, aceştia o roagă să le dea cheia de la dulapul cu lucrările finale pentru a-şi modifica notele. Profesoara refuză. Elevii o sechestrează.

Ludmila Razumovskaia s-a născut în 1946 la Riga - Letonia. A studiat teatru la Colegiul Dramatic din Sankt Petersburg. Şi-a facut debutul ca dramaturg cu piesa "Dragă Elena Sergheevna" la Teatrul Tineretului din Talinn (Estonia). Spectacolul a fost un mare succes şi piesa a fost tradusă şi jucată în peste 20 ţări. Momentan este jucată în Brazilia, China, Coreea precum şi în Europa şi America.

Spectacolul "Dragă Elena Sergheevna" este o producţie proprie a proiectului Opera Prima, în care joacă atât elevi de liceu, cât şi actori profesionişti. Spectacolul are distribuţie dublă în ceea ce priveşte personajele feminine: Elena Sergheevna - Sorina Ştefănescu/ Silvia Stanciu, Volodea - Liviu Chiţu, Vitea - Vlad Bălan, Paşa - Gabriel Fereşteanu, Lida - Ilinca Tuvene/ Mirela Sanda.

Astfel, vineri, 8 octombrie, vor putea fi urmărite Silvia Stanciu şi Mirela Sanda, în timp ce duminică vor urca pe scenă Sorina Ştefănescu şi Ilinca Tuvene.

Deşi anunţate în cadrul ministagiunii de toamnă de la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (22-26 septembrie) ca repetiţii generale cu public, ambele reprezentaţii "Dragă Elena Sergheevna" (din 22 şi 23 septembrie) s-au constituit în adevărate debuturi actoriceşti pentru liceenii care joacă în spectacol, în coordonarea regizorului Alexandru Mâzgăreanu, a actriţei Sorina Ştefănescu şi a scenografei Maria Pitea.

Aceştia sunt: Vlad Bălan, Gabriel Fereşteanu, Mirela Sanda şi Ilinca Tuvene. Alături de ei, şi-au adus aportul şi Liviu Chiţu, student la actorie în anul al III-lea la UNATC, şi Silvia Stanciu, absolventă a Universităţii Hyperion şi posesoarea unui palmares actoricesc în care predomină filmul.

Intrarea la spectacol este liberă, în limita celor 50 de locuri disponibile.

Premiera are loc cu sprijinul lui Paul Chiribuţă, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului Opera Prima, şi al lui George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie şi al Clubului UNESCO Adolescenţii.

În continuarea acestui eveniment Opera Prima îşi va relua activitatea în liceele bucureştene de periferie unde va organiza spectacole lectură, ministagiuni şi turnee cu spectacolul "Dragă Elena Sergheevna".

Proiectul Opera Prima este coordonat de o echipă de tineri profesionişti, masteranzi şi absolvenţi ai U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale" Bucureşti: Sorina Ştefănescu, Alexandru Mâzgăreanu, Maria Pitea şi Sorina Diaconu.

Centrul de Creaţie şi Educaţie prin Teatru Opera Prima este un proiect inovativ care propune un model socio-cultural de educaţie şi reintegrare socială ce se adresează categoriilor defavorizate de pe raza Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost implementat în ianuarie 2010 de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti împreună cu Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO "Adolescenţii", în parteneriat cu U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" Bucureşti şi se va desfăşura până la finalul anului în curs.

Sala Nouă a Teatrului de Comedie, situată în strada Sfânta Vineri numărul 11, a fost inaugurată în decembrie 2009. Clădirea a fost atribuită Teatrului de Comedie în 1961 de Primăria Capitalei.

Teatrul de Comedie din Bucureşti este un teatru de repertoriu, înfiinţat în 1961 de cunoscutul actor Radu Beligan. Din 2002, Teatrul de Comedie este condus de actorul George Mihăiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici