Spectacolul "Legally Blonde", marele învingător la gala Laurence Olivier Awards. Vezi cine a mai câştigat

Spectacolul "Legally Blonde", bazat pe filmul din 2001 cu Reese Witherspoon în rolul principal, a fost marele câştigător al galei Laurence Olivier Awards, impunându-se, duminică, la trei categorii principale de premii, informează bbc.co.uk.

Urmărește
34 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Legally Blonde", marele învingător la gala Laurence Olivier Awards. Vezi cine a mai câştigat

Spectacolul "Legally Blonde", marele învingător la gala Laurence Olivier Awards. Vezi cine a mai câştigat

Spectacolul "Legally Blonde" s-a impus la trei categorii: "cel mai bun musical", "cea mai bună actriţă dintr-un musical" (Sheridan Smith) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar dintr-un musical" (Jill Halfpenny).

Spectacolul "After the Dance", pus în scenă la National Theatre din Londra pe baza unei piese de Terence Rattigan, a câştigat patru trofee: "cea mai bună actriţă" (Nancy Carroll), "cel mai bun remake al unei piese originale", "cel mai bun actor în rol secundar" (Adrian Scarborough) şi "cele mai bune costume".

"Love Never Dies", o continuare a celebrului spectacol "Phantom of the Opera", de Andrew Lloyd Webber, deşi a fost nominalizat la şapte categorii, nu a primit niciun trofeu.

Roger Allam a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul Falstaff din piesa "Henry al IV-lea", David Thaxton s-a impus la categoria "cel mai bun actor într-un musical", pentru rolul din spectacolul "Passion", iar Howard Davies a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru piesa "The White Guard".

"Claybourne Park", un spectacol despre relaţiile rasiale din America anilor '50, de Bruce Norris, a fost desemnată "cea mai bună piesă nouă".

În cadrul aceleiaşi gale au mai fost premiate producţiile "The Railway Children" (Entertainment Award) şi "Babel" (Outstanding Achievement in Dance Award şi Best New Dance Production).

La categoria "cel mai bun remake al unui musical" s-a impus spectacolul "Into The Woods", de Stephen Sondheim.

Gala Laurence Olivier Awards a avut loc la Theatre Royal din Londra şi a fost prezentată de actriţa Imelda Staunton şi cântăreţul Michael Ball. Premiile Laurence Olivier sunt decernate în fiecare an de Society of London Theatre, iar învingătorii sunt stabiliţi de un juriu din care fac parte atât profesionişti din industria teatrului, cât şi spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici