Spectacolul "Turandot", cu Daniel Magdal şi Iulia Isaev, duminică, la ONB

Spectacolul "Turandot", avându-i ca invitaţi speciali pe tenorul Daniel Magdal şi soprana Iulia Isaev, va fi prezentat duminică pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), informează instituţia de spectacole.

Urmărește
35 afișări

"Turandot" este ultima creaţie semnată de Giacomo Puccini şi definitivată, după moartea acestuia, de compozitorul italian Franco Alfano. Frumoasa poveste a prinţesei Turandot care îşi pune la încercare fiecare pretendent prin trei ghicitori la care trebuie să găsească răspunsul corect - în caz contrar fiind condamnat la moarte - va prinde viaţă graţie unei distribuţii de valoare.

Pe scena Operei Naţionale Bucureşti vor reveni doi invitaţi speciali, deja aplaudaţi de publicul meloman, tenorul Daniel Magdal, în rolul lui Calàf, şi soprana Iulia Isaev, care o va interpreta pe Liù. Distribuţia va cuprinde nume importante ale scenei lirice bucureştene: Silvia Sorina Munteanu (Turandot), Florin Diaconescu (Altoum), Pompeiu Hărăşteanu (Timur), Vasile Chişiu (Ping) - debut, Liviu Indricău (Pang), Hector Lopez (Pong), Dan Indricău (Un mandarin). Soliştii, corul - pregătit de maestrul Stelian Olariu -, corul de copii - coordonat de Vasile Corjos - şi orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Absolvent al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi în 1991, Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin şi Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) şi Edmonton (Canada).

Daniel Magdal este un invitat constant al Operei Naţionale Bucureşti, pe scena căreia a interpretat roluri precum: Turiddu din "Cavalleria rusticana" de Pietro Mascagni, Edgardo din "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti, Samson din "Samson et Dalila" de Camille Saint-Saëns, Mario Cavaradossi din "Tosca" de Giacomo Puccini, Rodolfo din "La Bohème" de Giacomo Puccini, Don José din "Carmen" de Georges Bizet.

Soprana Iulia Isaev a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti, iar imediat după absolvire a debutat la Opera Naţională Bucureşti în rolurile Micaela din "Carmen", de Georges Bizet, "Pamina" din "Flautul fermecat", de Wolfgang Amadeus Mozart, Mimi din "La Bohème" şi Cio-cio-san din "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, Nedda din "I Pagliacci", de Ruggero Leoncavallo. Este laureată a mai multor concursuri internaţionale de canto: "Loire Atlantique" din Nantes (Franţa, 1990), "George Enescu" din Bucureşti (1991) şi "Madama Butterfly" din Barcelona (Spania, 1992).

În 1992 a debutat pe plan internaţional la Festivalul "Mozart" de la Viena, cu rolul Donna Anna din "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart, interpretând apoi rolul Contesei din opera "Nunta lui Figaro" la acelaşi festival, în 1994. A colaborat cu Opera din Nancy (Franţa), Opera de Stat din Viena, Opéra du Rhin (Strasbourg), Bunkamura Hall din Tokyo, Semper Oper din Dresda, Bayerische Staatsoper (Munchen) etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici