- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.04.2016, 18:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spiralele lui Kenny Garrett mix cu medievalităţi semnate Slavomir Popovici, Odobescu, Trenk
Joi la Sala Radio a încântat Kenny Garrett. De sâmbătă, filmul Soarele negru la Muzeul de Artă, însoţit de obiectele care au creat la Bucureşti cel mai mare muzeu din lume de artă medievală, faimă care a ţinut până în 1944. Două cronici Mediafax Cultură
Urmărește
128 afișări
Spiralele lui Kenny Garrett mix cu medievalităţi semnate Slavomir Popovici, Odobescu, Trenk
Saxofonistul şi compozitorul Kenny Garrett a fost joi 21 aprilie, la Sala Radio. Pentru a lansa albumul "Pushing the World Away". Ce-i de spus? Garrett făcea spirale. Lua trei note şi le repeta infinit în spirale muzicale. Te înebunea. Te încânta, de uluia cu rezistenţa sa fizică, te lua cu fiori, incredibilele devianţe ale pianistului Vernell Brown, basistului Corcoran Holt, bateristului McClenty Hunter şi percuţionistului Ruby Bird. Au lucrat la rupere. Imaginaţia ta nu ţinea ritmul. Garrett, daaaa!
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
-
Kemi Badenoch, noul lider al Partidului Conservator din Marea Britanie
-
Inundaţii în Spania. Premierul anunţă cea mai mare desfăşurare militară pe timp de pace. 211 morţi
Dacă pe Garrett l-aţi pierdut, mergeţi la Muzeul de Artă. Aveţi un Slavomir Popovici, Soarele Negru. Un film despre trecerea vieţii, dar făcut ca lumea. Ce-a făcut Slavomir? Chipurile depe broderii medievale cu subiect moartea, le-a animat prin filmări speciale şi printr-un text poetic, de mare forţă, inspirat din Prohod. Merită văzut. Slavomir Popovici este cel mai bun cineast pe subiecte etnologice din România.
Adăugaţi filmului, lumea care l-a inspirat. Secolul 19. La Muzeul de Artă este expoziţia unei călătorii. Una dintre cele fondatoare ale celei mai mari colecţii de obiecte de secol 19 din lume. Colecţia aceasta a fost un reper cultural şi turistic în lume, până în 1944.
Iată ce spune catalogul expoziţiei 150+
"În călătoria sa, Alexandru Odobescu a descoperit şi a inventariat cele mai valoroase manuscrise, tipărituri şi obiecte de cult păstrate la vremea aceea în ţară. Toate acestea au fost aduse ulterior la Bucureşti pentru a forma Subsecţiunea Ecleziastică a Muzeului Naţional de Antichităţi, înfiinţată pe 1 septembrie 1865. Astfel ia naştere cea mai bogată colecţie de artefacte bizantine şi postbizantine din Sud-Estul Europei din acea epocă, ce va constitui punctul de plecare, dar şi cea mai importantă parte a patrimoniului actualei Galerii de Artă Veche Românească din Muzeul Naţional de Artă al României.
Expoziţia Colecţia de Artă Veche Românească. 150+ pune în dialog desenele realizate de Trenk cu 31 de capodopere ale artei medievale care le-au inspirat în urmă cu 150 de ani. Sunt prezentate piese inedite din colectia de Artă Veche Românească, care si-au recuperat "istoriile personale" in urma cercetarilor de arhivă, dintre care amintim: bastonul primului egumen al mănăstirii Hurezi, brâiele de mătase ale lui Barbu Craiovescu, broderii brâncoveneşti, dar şi un epitaf rusesc din vremea ţarului Boris Gudunov păstrat la mănăstirea Bistriţa."
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
CANCAN.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe