- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.11.2014, 20:23)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sprijin de 11,8 milioane de euro pentru dezvoltarea producţiilor de televiziune europene
Societăţile europene de producţie audiovizuală independente vor putea primi sprijin financiar pentru dezvoltarea producţiilor de televiziune europene (ficţiune, animaţie, documentar creativ), în cadrul unui program al cărui buget total este de 11,8 milioane de euro.
Urmărește
152 afișări
Sprijin de 11,8 milioane de euro pentru dezvoltarea producţiilor de televiziune europene (Imagine: Shutterstock)
Sprijinul financiar va fi acordat în cadrul subprogramului MEDIA, în baza Regulamentului (UE) numărului 1295/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 decembrie 2013 privind instituirea programului "Europa creativă" (2014-2020), potrivit unui anunţ postat pe site-ul dedicat acestui program.
În cadrul obiectivului specific de consolidare a capacităţilor sectorului audiovizual european de a funcţiona la nivel transnaţional şi internaţional, una dintre priorităţile subprogramului MEDIA este îmbunătăţirea capacităţii operatorilor din sectorul audiovizualului de a dezvolta opere audiovizuale europene care să aibă potenţialul de a circula în UE şi în afara acesteia şi de a facilita coproducţiile europene şi internaţionale, inclusiv de televiziune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Astfel, subprogramul MEDIA acordă sprijin pentru dezvoltarea de opere audiovizuale europene, în special opere cinematografice şi de televiziune, cum ar fi cele de ficţiune, documentarele, filmele de animaţie şi cele pentru copii, precum şi operele interactive, cum ar fi jocurile video şi multimedia cu un potenţial mai ridicat de circulaţie transfrontalieră.
De asemenea, subprogramul MEDIA alocă fonduri pentru activităţi care urmăresc să sprijine societăţile europene de producţie audiovizuală, în special societăţile independente de producţie, în vederea facilitării coproducţiilor europene şi internaţionale de opere audiovizuale, inclusiv opere de televiziune.
Solicitanţii trebuie să fie societăţi europene de producţie audiovizuală independente care sunt producătorul majoritar al operei.
Opera audiovizuală propusă trebuie să fie o producţie europeană independentă de televiziune (ficţiune, animaţie sau documentar creativ) care implică participarea a cel puţin trei societăţi de televiziune din mai multe state membre ale Uniunii Europene sau ţări participante la program.
Drepturile de exploatare acordate societăţilor de televiziune trebuie să revină producătorului după o perioadă maximă de 7 ani în cazul unei prevânzări sau de 10 ani în cazul unei coproducţii.
Bugetul total disponibil al programului este de 11,8 milioane de euro.
Cel puţin 50% din finanţarea totală estimată a bugetului de producţie trebuie să fie garantată din surse de finanţare terţe, iar bugetul de producţie trebuie să fie finanţat în proporţie de cel puţin 50% din surse europene.
Dosarul trebuie să fie depus cel târziu în prima zi de filmare.
Durata maximă a proiectelor este de 30 de luni sau, în cazul serialelor, de 42 de luni.
Pentru filmele de ficţiune şi de animaţie, contribuţia financiară acordată nu poate depăşi cea mai mică dintre următoarele valori: 500.000 de euro sau 12,50% din totalul costurilor eligibile.
O sumă de maximum 1.000.000 de euro poate fi solicitată numai pentru coproducţiile de seriale de ficţiune TV, cu un buget de producţie eligibil de minimum 10.000.000 de euro (care să aibă cel puţin 6 episoade, fiecare dintre acestea cu o durată minimă de 45 de minute).
Pentru documentarele creative, contribuţia financiară acordată nu poate depăşi cea mai mică dintre următoarele valori: 300.000 de euro sau 20% din totalul costurilor eligibile.
Propunerile trebuie depuse cel târziu până la 13 ianuarie 2015, respectiv 28 mai 2015, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului), utilizându-se formularul de înscriere online (formular electronic) care va fi disponibil începând din data de 21 noiembrie.
Documentele trebuie trimise la Education, Audiovisual and Culture Executive Agency din Bruxelles.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe