- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.05.2015, 13:44)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stelian Tănase reia acuzaţiile de imixtiuni politice din zona PSD şi spune că nu va demisiona de la TVR
Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, la care nu a cedat, şi a precizat că nu va demisiona din funcţie şi că aşteaptă să fie dat afară de Guvern, premier şi majoritatea din Parlament.
Urmărește
369 afișări
Stelian Tănase reia acuzaţiile de imixtiuni politice din zona PSD şi spune că nu va demisiona de la TVR (Imagine: Mediafax Foto / Marius Dumbraveanu)
Afirmaţia a fost făcută de Stelian Tănase miercuri, într-o dezbatere despre necesitatea televiziunii publice în România, organizată la sediul Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în contextul în care jurnalistul Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, l-a întrebat: "De ce vă schimbă PSD, domnule Tănase?".
Acesta s-a referit la faptul că, în următoarea perioadă, Parlamentul trebuie să analizeze raportul de activitate al SRTv, fiind de aşteptat ca acesta să fie respins, fapt care echivalează cu demiterea Consiliului de Administraţie, inclusiv a preşedintelui-director general al Televiziunii Române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Deşi a spus că nu doreşte să politizeze discuţia, Stelian Tănase a acuzat din nou presiuni politice asupra sa din zona Guvernului şi a PSD, însă nu a dorit să facă şi nominalizări.
"Este un amestec politic al unui grup din PSD, care este la Guvern şi care poate să bifeze în TVR. Aşa cum e făcută legea. Acolo este sursa răului. Toate guvernele care s-au perindat au văzut televiziunea ca o pradă, iar eu - care mă uit în oglindă câteodată - am spus că misiunea mea este ţin piept acestei imixtiuni politice. Mai ales că, atunci când am fost numit, am făcut o declaraţie de principiu, de care am vrut să mă ţin. Atunci Parlamentul a votat (...) lumea a votat pentru că aveau nevoie de un fraier care să conducă televiziunea, un om de paie, crezând că, dacă ajung în această strapontină foarte proastă, este locul în care se vede cel mai prost spectacolul (...) M-am opus acestor practici şi aş putea să dau multe exemple de imixtiuni grosolane, prin care mi s-au cerut decizii. Şefi importanţi care au venit la televiziune sau pe alte căi ne-am întâlnit şi mi s-au cerut anumite decizii, pe care le-am refuzat (...) Şi m-am opus categoric. (Lucrul, n.r.) de unde a început această ignorare a nevoilor televiziunii la nivelul Guvernului şi atacurile publice pe care le cunoaşteţi. Sunt deja înregistrate, s-au făcut conferinţe de presă, premierul a dat două interviuri la televiziune în legătură cu televiziunea publică şi cu mine, Stelian Tănase, şi n-am cedat. Pentru că, pentru mine şi sper că şi colegii mei au observat asta, pentru mine, esenţial a fost apărarea demnităţii jurnaliştilor, a profesioniştilor, a televiziunii publice", a spus Stelian Tănase.
El a precizat că Televiziunea Română "nu poate fi amestecată în jocurile police, aşa cum vrea un prim-ministru sau un şef de partid, indiferent din ce partid vine". "Pentru că asta s-a întâmplat şi sub alte guverne şi sub alte partide la putere. Asta a fost misiunea mea. Am plătit, crucea pe care o duc este asta. Am plătit pentru că au fost situaţii pe care a trebuit să le rezolv pentru televiziune şi, evident, când am cerut întrevederi de urgenţă pentru a rezolva o situaţie sau alta. Am fost refuzat, ca şi cum a fost problema lui Tănase şi nu a televiziunii române publice, care are acea lege de funcţionare. Dar voi continua pe această linie. Şi aţi văzut foarte bine, este o reacţie asupra partidului de care aţi vorbit extrem de vehementă împotriva mea, dar nu mă sinchisesc. Nu-mi tremură mâna şi nu mi se întâmplă să nu dorm noaptea din cauza acestei atitudini foarte belicoase faţă de TVR. Cred că ăsta e rolul meu, să apăr această instituţie în faţa imixtiunii politice", a spus Stelian Tănase.
El a mai spus că va face acest lucru cât o să supravieţuiască la conducerea TVR. "Şi n-am de gând să demisionez. Demisia e la mine în birou, în sertar. În prima parte a mandatului, tot timpul m-am gândit să plec, mi s-a părut că e prea greu, că nici înăuntru nu sunt înţeles, în afară nu mai vorbesc. Dar, de când am dus acest război, de la începutul lui septembrie, cu puterea, a început să-mi facă plăcere să duc acest război, în sensul că am ştiut că n-am să cedez şi am renunţat la gândul demisiei. Nu voi demisiona, aştept să fiu dat afară de către Guvern, primul-ministru, majoritatea din Parlament, pentru că eu cred că mi-am găsit o menire cinstită. Am mai dat bătălii cinstite în ultimii 25 de ani (...) Voi da şi această bătălie, televiziunea trebuie salvată şi financiar şi independenţa ei", a spus Tănase.
În opinia acestuia, televiziunea publică "trebuie apărată de cei dinăuntru ei, de societatea civilă, de policienii conştienţi, de cei care se ocupă de fenomenul mediatic". "Eu cred că este foarte important să avem o televiziune publică independentă, puternică şi în afara oricărui joc politic şi a oricărei imixtiuni politice. Trebuie să-i învăţăm şi pe politicieni să nu se mai amestece în chestiunile noastre profesionale. Avem profesionişti în Televiziune capabili să se ocupe ei înşişi de televiziune, nu trebuie să le spună un ministru ce au de făcut. Şi, din păcate, se întâmplă, trebuie să vă spun", a mai afirmat Stelian Tănase.
Pe de altă parte, în timpul dezbaterii, Adrian Bucur, membru în CA al TVR, a susţinut că imixtiunile politice se fac în TVR şi în mod direct din partea unor parlamentari.
"Imixtiunea politicului nu se face doar prin Consiliul de Administraţie numit politic. Ea se face brusc, în fiecare zi, dând nas în nas cu parlamentari din Comisiile de Cultură care se plimbă prin instituţie, având fete, amante, copii angajaţi aici. Despre asta este vorba", a susţinut Bucur.
La dezbaterea organizată de TVR participă mai mulţi angajaţi ai SRTv, între care şi Raluca Stroe Brumariu, care a fost numită recent coordonator al Ştirilor TVR, în locul lui Claudiu Lucaci, printr-o decizie luată de Stelian Tănase, dar şi Romina Surugiu, membru al CA al TVR, Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, Ioana Avădani, directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Gelu Trandafir, din partea Freedom House România, Cristi Godinac, preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate