- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (29.01.2010, 11:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stephen King: Acum vom vedea dacă Salinger a lăsat în urmă o comoară literară
Scriitorul de literatură horror Stephen King susţine, într-un articol din Entertainment Weekly, că rămâne de văzut dacă autorul cult american J.D. Salinger a lăsat în urmă o comoară literară pentru a fi găsită după moartea sa, survenită miercuri, la vârsta de 91 de ani.
Urmărește
40 afișări
Stephen King: Acum vom vedea dacă Salinger a lăsat în urmă o comoară literară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Moartea lui Salinger ar putea da răspunsul unei întrebări care de aproape jumătate de secol bântuie cititorii, scriitori şi criticii - ce comoară de lucrări nepublicate ar fi putut lăsa acesta în urmă? Multe? Câteva? Nimic? Salinger a murit, dar, dacă avem noroc, el ar mai putea avea ceva de spus", scrie King.
Autorul romanului "Carrie" admite că, în ciuda faptului că nu era un mare fan al lui Salinger, regretă trecerea lui în nefiinţă.
"Salinger a fost unul dintre cei mai mari autori americani de după cel de-Al Doilea Război Mondial, iar Holden Caulfield - probabil cel mai bun personaj ce reprezintă băiatul american de la Huck Finn încoace", notează Stephen King.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Scriitorul J.D. Salinger, care a murit miercuri, la 91 de ani, din cauze naturale, rămâne celebru atât pentru romanul său "De veghe în lanul de secară", al cărui protagonist, antieroul Holden Caulfield, a fost asumat de adolescenţi ca un adevărat simbol al rebeliunii, dar şi pentru misterul care i-a înconjurat viaţa.
În pofida succesului înregistrat de romanul "De veghe în lanul de secară", lansat în 1951, Salinger nu a mai publicat nimic din 1965 şi nu a acordat niciun interviu presei în ultimii 28 de ani. Viaţa scriitorului american a devenit un mister de la decizia sa de a se refugia în satul Cornish, din New Hampshire (SUA).
Potrivit relatărilor fiicei scriitorului şi ale unei prietene apropiate a acestuia, Salinger a scris până spre sfârşitul vieţii, însă niciun manuscris al său nu a fost trimis unei edituri de mai bine de patru decenii, deşi acesta rămâne un autor foarte apreciat şi cu foarte mulţi admiratori.
"Iubesc să scriu şi vă asigur că scriu cu regularitate. Însă scriu pentru mine şi vreau să fiu lăsat în pace în timp ce fac asta", a declarat Salinger în cel mai recent interviu al său, acordat publicaţiei Boston Globe în 1980.
"De veghe în lanul de secară" s-a vândut până în prezent în mai mult de 65 de milioane de exemplare.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Scriitorul american J.D. Salinger a murit
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe