- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (03.11.2013, 21:52)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Forumurile online îi pot ajuta pe oamenii care suferă şi refuză ajutorul specializat
Forumurile online şi chat-urile pot avea efecte pozitive asupra oamenilor aflaţi în suferinţă care nu vor să ceară ajutor specializat şi acest lucru ar trebui cunoscut la scară largă, spun experţii englezi.
Urmărește
191 afișări
STUDIU: Forumurile online îi pot ajuta pe oamenii care suferă şi refuză ajutorul specializat (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au realizat o analiză după 14 studii diferite în care se urmărea modul în care tinerii folosesc internetul.
Analiza publicată în revista Plos One arată că un număr de studii au evidenţiat o legătură între folosirea internetului şi autovătămarea şi tentativa de suicid, dar unele dintre acestea au sugerat că internetul poate avea o influenţă pozitivă.
Cercetarea făcută de specialiştii de la Universitatea Oxford a evidenţiat o serie de pericole care apar odată cu utilizarea excesivă a intebbc.co.uk.
rnetului, inclusiv normalizarea autovătămării şi riscul de hărţuire. De asemenea, s-a descoperit că există "o legătură puternică" între forumurile online şi riscul crescut de suicid, potrivitULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Pe de altă parte, oamenii de ştiinţă britanici au spus că unele studii au evidenţiat că forumurile ar putea ajuta şi conecta, din punct de vedere social, persoanele izolate. De asemenea, au fost exemple în care utilizatorii de forumuri încurajau comportamentul pozitiv, le dădeau sfaturi celorlalţi în sensul de a cere ajutor specializat şi îi felicitau pe cei care nu se răneau singuri.
"Comunicarea prin internet şi prin alte mijloace electronice are un rol important în prevenirea comportamentului suicidar în rândul tinerilor", a spus Keith Hawton, autorul analizei.
"Următorul pas va fi dezvoltarea unor intervenţii terapeutice folosind aceste canale de comunicare, mai ales pentru cei care nu vor să ceară ajutor în clinici", a completat acesta.
Multe persoane folosesc forumurile şi chat-urile pentru a discuta, în mod anonim, despre sentimentele lor care implică suferinţa şi disperarea, inclusiv gândurile privind sinuciderea, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra individului. Astfel că, prin intermediul acestor mijloace de comunicare, indivizii pot discuta despre sentimente despre care în viaţa reală nu vorbesc cu nimeni.
"În loc să ne concentrăm să găsim modalităţi de a închide sau a cenzura aceste site-uri, ar trebui să ne gândim la oportunităţi online pentru a ajunge la suferinţa emoţională a oamenilor", concluzionează cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe