Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor a întocmit o listă cu jurnaliştii care au suferit diverse abuzuri în Egipt. Astfel, Washington Post a anunţat că a aflat din mai multe surse că şeful biroului său din Cairo, Leila Fadel, şi fotografa Linda Davidson se află printre jurnaliştii reţinuţi joi dimineaţă.
The New York Times a anunţat joi că doi dintre reporterii săi au fost eliberaţi după ce au fost deţinuţi peste noapte la Cairo. Jurnalista Sonia Verna de la cotidianul canadian Globe and Mail a scris pe Twitter că a fost luată „într-un fel de custodie”, după care a anunţat că a fost deţinută de armată timp de trei ore.
CNN-IBN a anunţat că jurnalistul său Rajesh Bharadwajm a fost „luat” din piaţa Tahrir de forţele armate. Un producător BBC a scris pe Twitter că Margaret Evans, un reporter al CBC, a fost obligată să predea echipamentul său forţelor armate în piaţa Tahrir.
Cel puţin patru jurnalişti spanioli au fost atacaţi la Cairo. Joan Roura, corespondent pentru TV3, o televiziune catalană, a fost atacat de presoane care încercau să îi fure telefonul mobil în timpul unei transmisiuni în direct. Au fost denunţate atacuri şi împotriva lui Sal Emergui, corespondent al postului de radio catalan RAC1, Gemma Saura, corespondentul ziarului La Vanguardia, şi Mikel Ayestaran, corespondentul ziarului Vocento/ABC.
Mulţi jurnalişti care lucrau pentru mass-media publică sau aservită Guvernului au refuzat să mai lucreze în urma presiunilor exercitate asupra lor de a nu relata despre violenţele împotriva demonstranţilor, susţine Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor.