"Sunt tânăr, Doamnă..." - albumul tribut Florian Pittiş, lansat joi

Albumul "Sunt tânăr, Doamnă...", ce îl omagiază pe regretatul Florian Pittiş şi care cuprinde cele mai îndrăgite melodii şi cele mai cunoscute poezii interpretate de artist, a fost lansat joi, la Sala Radio a Radiodifuziunii Române, în prezenţa prietenilor acestuia.

Urmărește
545 afișări
Imaginea articolului "Sunt tânăr, Doamnă..." - albumul tribut Florian Pittiş, lansat joi

"Sunt tânăr, Doamnă..." - albumul tribut Florian Pittiş, lansat joi

Albumul, realizat de Radio România în colaborare cu casa de discuri Roton, prezintă 16 înregistrări ale lui Pittiş - atât melodii, cât şi poezii - printre care se numără "Vis de primăvară", "Mr. Tambourine Man", "Viaţă complicată", "Vinovaţii fără vină", "Ultima scrisoare", "Toţi suntem puţin luaţi...", "Ploaia care va veni", "Cântecul bufonului", dar şi "Sfârşitul nu-i aici".

În cadrul evenimentului, soţia lui Pittiş, Anda, şi-a amintit cu emoţie de artist, bucuroasă fiind că la lansare au venit oameni care l-au îndrăgit - colegi din radio, din teatru şi muzică, dar şi rapidişti.

De asemenea, Maria Ţoghină, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a declarat că nu exista alt loc mai potrivit pentru lansarea albumului decât Casa Radio, deoarece în ultimii ani aceasta devenise cea de-a doua casă a artistului.

Ea a mai adăugat că, pe viitor, se pregăteşte punerea în practică a unei serii de proiecte bazate pe ideile lui.

La lansare au participat, printre alţii, Virgil Ianţu, Daniela Nane, Ştefan Bănică Jr., Adrian Păduraru, Margareta Pâslaru, Mircea Vintilă şi Ducu Bertzi.

Florian Pittiş a murit anul trecut, pe 5 august, la vârsta de 63 de ani.

De-a lungul carierei sale, a fost Alencon din "Elisabeta I" de Paul Foster, Alioşka din "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, Edmund şi Jamie din "Lungul drum al zilei către noapte" de Eugene O'Neill şi Ariel din "Furtuna" de William Shakespeare, toate în regia lui Liviu Ciulei.

De asemenea, a jucat în celebrul "Hamlet" al lui Alexandru Tocilescu, care a avut premiera în 1985.

A regizat el însuşi, pe scena Bulandrei, spectacole precum "Cum se numeau cei patru Beatles" de Stephen Poljakoff, "Câinele grădinarului" de Lope de Vega, "Meditaţiile Ritei" de Willy Russel şi "Black & White" de Keith Waterhouse & Willis Hall.

În 1992, a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. A rămas în formaţie până în 2000, când i-a luat locul Marius Baţu.

A fost însă, în permanenţă, o prezenţă activă în lumea muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole în ziare, prezentări de concerte, colaborări pe diferite discuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici