"Şuteală cu şmenuială": Prima expoziţie într-un fost spaţiu de arest preventiv din Bucureşti - VIDEO

Fostul arest preventiv al unei secţii de poliţie din centrul Bucureştiului va fi deschis publicului pentru prima dată, joi, de la ora 19.00, când în acest spaţiu neconvenţional va fi vernisată expoziţia "Şuteală cu şmenuială".

Urmărește
156 afișări
Imaginea articolului "Şuteală cu şmenuială": Prima expoziţie într-un fost spaţiu de arest preventiv din Bucureşti - VIDEO

"Şuteală cu şmenuială": Prima expoziţie într-un fost spaţiu de arest preventiv din Bucureşti (Imagine: Captura Video)

"Şuteală cu şmenuială" este o expoziţie "self-made" organizată într-un spaţiu neconvenţional - fostul arest preventiv al unei secţii de poliţie din centrul Bucureştiului, situat în subsolul unei clădiri de pe strada Stelea Spătarul, numărul 13, Bucureşti, potrivit organizatorului evenimentului, Manasia Hub.

Clădirea care adăposteşte fostul arest preventiv a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea ca o antrepriză de construcţii. Naţionalizată în 1948, după căderea Cortinei de Fier în estul Europei şi venirea comuniştilor la putere, aceasta a fost transformată într-o secţie de poliţie care a supravieţuit mult timp, chiar şi în perioada tranziţiei postdecembriste, sub această formă. În cei aproape 60 de ani cât a funcţionat astfel, spaţiile de depozitare din subsol au fost improvizate sub forma unor celule de arest preventiv.

Fostul arest preventiv va fi deschis publicului pentru prima dată, joi, de la ora 19.00, când va fi vernisată expoziţia "Şuteală cu şmenuială".

Potrivit organizatorilor evenimentului, oamenii vor putea vizita şi asimila un spaţiu de aproape 200 de metri pătraţi, nealterat curatorial, fără intervenţii publicitare. Într-o titulatură postmodernă, este vorba despre "un performance al trecutului bucureştean".

Prin simpla sa împărţire, prin scrijeliturile de pe ziduri, prin fragmentele de reviste decupate şi lipite ca postere, spaţiul spune o poveste a unor oameni, a unei atitudini instituţionale, a unei generaţii, a unui regim. O poveste pe care românii ar trebui să o descopere, după cum consideră organizatorii manifestării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici