- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.01.2009, 18:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tabloul "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie
Tablourile "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, şi "Golf (Hendaye)", de Theodor Pallady, vor fi vedetele licitaţiei organizate, duminică, de Casa Goldart, având preţuri de pornire de 175.000 de lei şi, respectiv, 92.000 de lei.
Urmărește
920 afișări
Tabloul "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, la licitaţie, cu preţ de pornire de 175.000 de lei
Pictura, peisajul şi natura statică sunt genurile cele mai bine reprezentate în licitaţia de duminică, cu variante stilistice multiple, de la reprezentarea realistă şi impresionistă, până la maniera postcubistă, proprie unor artişti contemporani.
Nu lipsesc nici portretele, nici nudurile reuşite. Printre piesele cheie ale actualei sesiuni de licitaţii se numără lucrări de Lucian Grigorescu, precum "Nud" (estimată la 8.500-9.000 lei), Abcar Baltazar, Gheorghe Vânătoru, Ion Pacea, Dem Iordache şi Spiru Chintila.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, este vedeta licitaţiei din 1 februarie. Lucrarea, un ulei/lemn, semnată stânga jos, expertizată în 1920 de J. Al. Steriadi, I. Theodorescu Sion şi Arthur Verona, datează, probabil, din perioada albă a artistului, perioadă a maturităţii sale artistice. Lucrarea este estimată la 175.000-200.000 de lei.
O altă lucrare de excepţie este pictura lui Theodor Pallady, "Golf (Hendaye)", ulei/carton, semnată stânga jos cu creionul, cu însemnare olografă cu dimensiuni, titlu şi localizare pe verso. Lucrarea face parte dintr-o serie de marine surprinse la Hendeye (o localitate din Franţa, la graniţa cu Spania), care ilustrează concepţia artistului despre peisajul sintetic şi este estimată la 92.000-95.000 lei.
Secţiunea Carte a licitaţiei propune subiecte incitante din istoria evreilor, câteva titluri privind istoriografia comunistă incipientă, dar şi volume semnate de lideri ai mişcării legionare, autori avangardişti şi ex-avangardişti. Cea mai frapantă ofertă o constituie, însă, câteva ziare din timpul marilor războaie din 1877 - 1878, 1916 - 1918, precum România (1917 - 1918), Lumina (1918), Cronicarul (1918), Mişcarea (1917), Arena (1918), Viitorul (1918), Galaţii Noi (1918), Universul (1918), Steagul, (1918), Acţiunea Conservatoare (1907). Colecţia de ziare este estimată la 1.100 - 1.200 de lei.
Licitaţia are loc la Biblioteca Centrala Universitară, din Strada C. A. Rosetti, de la ora 11.00, iar expoziţia cu lucrările prezentate în licitaţie va fi deschisă vineri şi sâmbătă (30 şi 31 ianuarie), între orele 10.00 şi 19.00, în acelaşi loc.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe