- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.08.2007, 17:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tabloul "Strigătul" de Munch, personaj de roman
Romanul "Strigătul" de Laurent Graff, construit în jurul furtului tabloului omonim de Edvard Munch dintr-un muzeu din Oslo, a apărut recent la Humanitas, în colecţia "Cartea de pe noptieră", informează editura.
Urmărește
165 afișări
Tabloul "Strigătul" de Munch, personaj de roman
Potrivit editorilor români, primul personaj al acestui roman este autostrada, cu toate întâmplările ei. Al doilea este tabloul lui Edvard Munch, "Strigătul", cea mai reprezentativă imagine a expresionismului. Cele două personaje, atât de diferite, se întâlnesc în poveste prin faptul că tabloul este furat şi abandonat, într-o maşină, pe autostradă. El ajunge la un încasator liniştit de la staţia de taxare, dar puterea lui e blestemată. Te face să decupezi din realitate numai evenimentele insuportabile. Te face să auzi fără încetare un ţipăt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În realitate, tabloul lui Munch a fost furat, alături de lucrarea "Madonna", pe data de 22 august 2004, de pe pereţii unui muzeu norvegian, sub ochii a zeci de turişti îngroziţi. Cele două tablouri, considerate a fi prea celebre pentru a fi vândute pe piaţa neagră a operelor de artă, nu au fost recuperate. "Strigătul", operă expresionistă realizată în 1893, este considerată o reprezentare a angoasei moderne, fiind cea mai celebră pictură din Norvegia.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe