- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.04.2013, 21:19)
- Alina Dan - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tablouri de Courbet, Durer, Grigorescu şi Luchian, dar şi reclame interbelice, licitate la Artmark
Lucrări semnate de marii pictori Gustave Courbet, Albrecht Durer, Giovanni Battista Piranesi, Ştefan Luchian, Nicolae Grigorescu şi Theodor Aman, precum şi reclame din perioada interbelică şi amintiri din epoca ceauşistă vor fi scoase la licitaţie, în luna aprilie, de casa Artmark.
Urmărește
403 afișări
Tablouri de Courbet, Durer, Grigorescu şi Luchian, dar şi reclame interbelice, licitate la Artmark (Imagine: www.artmark.ro)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, sesiunea de licitaţii va fi deschisă în seara de 16 aprilie, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, de artă postmodernă şi contemporană, unde se vor distinge tablourile artiştilor contemporani tineri: "Breaking Dance II", un meci de box semnat de un important şi internaţional afirmat artist al Şcolii de la Cluj, Marius Bercea (valoare estimativă 7.000 - 12.000 euro), "Understanding History", un portret al lui Ceauşescu în ipostază de clovn, dar şi opere ale artiştilor consacraţi, precum Ion Ţuculescu, "Soarele de la mizeul nopţii" (valoare estimativă: 25.000 - 45.000 euro) şi sculptorul româno-englez Paul Neagu, "Edgerunner" (valoare estimativă: 16.000 - 22.000 euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cea de-a doua parte a serii licitaţiei va fi dedicată sculpturii şi mobilierului de grădină, unde cea mai valoroasă operă va fi sculptura lui Ion Mândrescu, "Roata timpului", valoare estimativă 25.000 - 35.000 euro (o versiune asemănătoare vânzându-se anul trecut tot la Artmark cu aproximativ 33.000 euro).
Cea de-a doua seară a Sesiunii Artmark, desfăşurată la Athénée Palace Hilton, va fi dedicată maeştrilor Art Nouveau-ului, Romantismului şi Biedermeier-ului românesc. Capodoperele centrale sunt semnate de: Ştefan Luchian, "Primăvară (Două muze)", valoare estimativă 100.000 - 200.000 euro, Nicolae Grigorescu, "Primăvară în Bretania", valoare estimativă 40.000 - 80.000 euro, şi Theodor Aman, "Veneţia", valoare estimativă 14.000 - 24.000 euro.
Licitaţia de Militaria şi Antichităţi, desfăşurată în continuarea Licitaţiei de Art Nouveau şi Romantism, aduce în prim-plan loturi de armament medieval precum o armură germană de la începutul secolului al XVII-lea (preţ de pornire: 5.000 euro) şi o sabie japoneză de samurai de autor, încrustată cu metale preţioase (preţ de pornire: 2.000 euro).
Capodoperele Licitaţiei de Pictură şi Sculptură Europeană, organizate de Artmark în premieră pe 18 aprilie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sunt grupate în jurul colecţiei de artă clasică a diplomatului român Vasile Stoica, preluată în 1977 de la Muzeul Naţional de Artă al României. După căderea regimului comunist, în urma unui şir îndelungat de procese, colecţia a fost restituită moştenitorilor diplomatului, în cursul anului 2009.
Reunind 12 capodopere, 4 de grafică şi 8 de pictură, ansamblul de artă europeană propus în cadrul licitaţiei poartă semnăturile unor artişti marcanţi pentru istoria artei universale: Gustave Courbet, Albrecht Durer, Giovanni Battista Piranesi, Giovanni Battista Tiepoli ş.a. Preţul de pornire al colecţiei este de 169.000 euro. În cadrul licitaţiei, există o serie de tablouri din sfera picturii flamande, protagonista celei mai vizitate expoziţii a anului 2012 la nivel mondial.
"Cabinetul de curiozităţi" încheie, pe 18 aprilie, sesiunea de licitaţii Artmark într-o notă nostalgică: reclame din perioada interbelică, amintri din epoca ceauşistă, obiecte de propagandă, fotografii cu personalităţi politice, aparate de fotografiat de colecţie, hărţi vechi, dar şi săbii masonice. Printre loturile propuse se remarcă o blană de leopard primită cadou de Nicolae Ceauşescu din partea liderului african, în anii ‘70 (la un preţ de pornire de doar 900 de euro) în opoziţie spre exemplu cu o fotografie inedită a familiei lui Ion C. Brătianu, din 1890 etc.
Expoziţia de Artă Românească şi Europeană Importantă poate fi vizitată la Bucureşti începând de marţi, 9 aprilie. Marţi, 9 aprilie, şi miercuri, 10 aprilie, o selecţie reprezentativă a expoziţiei ajunge la Arad, urmând ca joi, 11 aprilie, şi vineri, 12 aprilie, expoziţia să poată fi admirată la Timişoara.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe