Potrivit publicaţiei Variety, organizaţia americană Women and Hollywood îi reproşează veteranului actor francez comentarii jignitoare despre femei, comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) şi migranţi. Mai precis, Delon a recunoscut că a pălmuit femei şi a declarat că homosexualii sunt „contra-naturii” şi că nu ar trebui să aibă dreptul să aibă sau să adopte copii. De asemenea, Delon a declarat că Franţa nu ar trebui să primească migranţi, potrivit francetvinfo.fr.
Chiar şi Anthony Delon, fiul său, l-a acuzat pe actor de violenţă domestică.
Însă organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, care va debuta marţi, nu numai că nu vor anula gala de decernare a premiului onorific, programată pe 19 mai, ci au lansat şi un afiş al evenimentului cu imaginea lui Alain Delon. Iniţial, acesta trebuia să fie afişul oficial al festivalului, dar organizatorii s-au răzgândit şi au decis să o onoreze pe regizoarea Agnes Varda, care a murit pe 29 martie, la vârsta de 90 de ani, din cauza unui cancer.
Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14 – 25 mai.
Alain Delon a jucat în pelicule precum „Rocco şi fraţii săi” (1960), „În plin soare” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Laleaua neagră” (1964), „Samuraiul” (1967), „Borsalino” (1970), „Notre histoire” (1984), „Pe cuvânt de poliţist” (1985).
În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din „Mr. Klein”, de Joseph Losey, iar interpretarea din „Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.