- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.05.2010, 12:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tataia, revistă de "folclor românesc contemporan", a fost lansată
Revista Tataia, o publicaţie de "folclor românesc contemporan", a fost lansată joi, de Asociaţia Noi Facem Bine, fiind disponibilă în 200 de pagini, la preţul de 22 de lei, într-o apariţie trimestrială.
Urmărește
235 afișări
Tataia, revistă de "folclor românesc contemporan", a fost lansată joi
Tataia este editată de Asociaţia Noi Facem Bine, apare trimestrial într-un format grafic şi editorial creativ, pe 200 de pagini, într-un tiraj de 5.000 de exemplare pentru primul număr, la preţul de 22 de lei.
Tataia încearcă să aducă la zi percepţia oamenilor despre cultura contemporană românească. Funcţionează ca un agregator de proiecte non-comerciale din zone artistice precum film, muzică, arte plastice, multimedia, design, literatură şi artele spectacolului. Prezintă oamenii din spatele artelor şi analizează viaţa culturală ca fenomen social în mediul urban. Tataia este un nucleu care strânge în jurul său oameni, personalităţi, proiecte şi evenimente gândite să impulsioneze şi să dea culoare vieţii culturale româneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
"Spre deosebire de restul publicaţiilor, al căror scop imediat este exclusiv financiar, prin deschiderea către cultura contemporană Tataia are în primul rând în vedere generarea unui curent de opinie favorabil culturii româneşti atât în ţară, cât şi în exteriorul ei. În contextul în care majoritatea publicaţiilor tratează cultura românească sub formă de «agendă», Tataia vine să arate bogăţia şi diversitatea ei. Lipsa pe piaţa autohtonă a revistelor culturale complexe şi pline de viaţă face din Tataia un produs unic al prezentului", potrivit unui comunicat.
90% din conţinutul publicaţiei Tataia este despre români, fiind scris de oameni care trăiesc şi creează în spaţiul românesc. Cei peste 30 de contribuitori pro bono ai primului număr vin din medii de activitate şi zone de interes diverse, au viziuni, cunoştinţe şi păreri diferite care merită auzite, sunt oameni cu aspiraţii mari, oameni care au ceva de spus şi care pot face o diferenţă în arta şi cultura românească.
Asociaţia Noi facem Bine, un ONG care îşi propune să contribuie la schimbarea în bine a percepţiei oamenilor faţă de cultura şi identitatea naţională.
Cei trei membri fondatori - Ioana Cotulbea, Mihai Sibianu şi Mihai Păcurar - vin din medii artistice, au absolvit facultăţi de artă, sunt implicaţi în viaţa culturală românească şi interesaţi de promovarea artei contemporane şi de promovarea valorilor româneşti.
"Vom forma un nucleu din oameni care vor să contribuie activ la schimbarea aerului pe plan cultural în România. Am construit această platformă - Tataia - pentru a zâmbi oamenilor care doresc să se exprime într-o manieră creativă, optimistă şi curată. Mai mult decât atât Tataia este o platformă în jurul căreia vrem să dezvoltăm proiecte culturale. Am prefera să le construim în parteneriat cu alte instituţii, dar, dacă nu o să meargă aşa, o să le construim singuri. Una dintre cele mai importante ţinte interne ale asociaţiei noastre este să reuşim să găsim sisteme de autofinanţare, sisteme care să ne permită să nu stăm cu mâna întinsă plângând la statul român", spune Mihai Sibianu.
La primul număr al revistei au contribuit, printre alţii, Andrei Pungovschi, Andrei Rus, Camil Dumitrescu, Claudia Falutoiu, Cristian Neagoe, Cosmin Năsui, Dragoş Platon, Florin Piersic Jr., Jean-Lorin Sterian, Madalina Ghitescu, Mădălina Roşca, Mihai Dobre, Mircea Dinescu, Mircea Toma, Peca Ştefan, Roman Tolici, Vlad Ilicevici.
Tataia este distribuită prin Cărtureşti şi Diverta în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi, Suceava, Arad şi Constanţa. În curând va putea fi găsită şi în centre culturale, cafenele, pub-uri, concept stores şi magazine de design interior.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe