Teatrul Foarte Mic din Bucureşti s-ar putea muta într-un studio al Televiziunii Române

Teatrul Foarte Mic, care şi-a întrerupt activitatea în luna noiembrie, s-ar putea muta într-un studio adecvat pentru repetiţii şi spectacole de teatru al Televiziunii Române, în prezent având loc discuţii în acest sens între cele două instituţii, au confirmat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai TVR.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Teatrul Foarte Mic din Bucureşti s-ar putea muta într-un studio al Televiziunii Române

Teatrul Foarte Mic din Bucureşti s-ar putea muta într-un studio al Televiziunii Române

În urma publicării în Monitorul Oficial a Legii nr. 282 din 18 noiembrie 2015, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, Teatrul Foarte Mic din Bucureşti şi-a suspendat activitatea, clădirea în care funcţiona instituţia aflându-se pe lista imobilelor expertizate tehnic şi incluse în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

Televiziunea Română îşi doreşte să sprijine activitatea Teatrului Foarte Mic, cu atât mai mult cu cât este singura televiziune care produce teatru TV, spectacolele fiind difuzate pe TVR 2, în fiecare zi de luni.

Legea, adoptată în Parlament pe 10 octombrie, prevede interzicerea organizării şi desfăşurării de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile "care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente".

Spaţiile la care face trimitere lege sunt publice, cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, respectiv "spaţiile realizate în scopul desfăşurării de activităţi care implică aglomerări de persoane, precum: săli de spectacol, de expoziţii, de lectură, spaţii pentru comerţ, structuri turistice de cazare şi alimentaţie publică şi prestări de servicii, asistenţă socială şi medicală, administraţie publică şi altele asemenea, indiferent dacă aceste spaţii sunt rezultatul concepţiei iniţiale a construcţiei ori, după caz, al unor amenajări ulterioare".

Sala Studio a Teatrului Mic a fost inaugurată în 1979, cu un spectacol semnat de Silviu Purcărete. Teatrul Foarte Mic, cum a fost denumit încă de la deschidere, a fost spaţiul recitalurilor actoriceşti performante, al experimentului regizoral şi, mai recent, al generaţiei dramAcum. Regizori precum Gianina Cărbunariu, Ana Mărgineanu, Diana Iliescu, Radu Apostol, Ioana Păun şi dramaturgi precum Peca Ştefan şi Maria Manolescu au găsit la Teatrul Foarte Mic un punct de sprijin la începutul afirmării lor profesionale. Numele Teatrului Foarte Mic stă sub semnul prospeţimii, al experimentului şi al primelor şanse, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Din septembrie 2014, directorul Teatrului Mic (cu sediul pe strada Constantin Mille) şi al Teatrului Foarte Mic din Bucureşti este actorul Mişu (Mihai) Dinvale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici