Teatrul Masca celebrează Ziua Internaţională a Mimului, cu "Pierrot Lunatecul" şi "Actorul"

Teatrul Masca din Capitală celebrează Ziua Internaţională a Mimului (13 noiembrie) prin prezentarea, duminică, a spectacolelor "Pierrot Lunatecul", de la ora 12.00, la staţia de metrou Unirii 1, şi "Actorul", la sediul instituţiei, de la ora 19.00.

Urmărește
278 afișări
Imaginea articolului Teatrul Masca celebrează Ziua Internaţională a Mimului, cu "Pierrot Lunatecul" şi "Actorul"

Teatrul Masca celebrează Ziua Internaţională a Mimului, cu "Pierrot Lunatecul" (Foto) şi "Actorul" (Imagine: www.masca.ro)

Ziua Internaţională a Mimului a fost instituită la iniţiativa Institutului Internaţional de Teatru în 1998, declarat Anul Internaţional al Mimului, cu ocazia centenarului naşterii francezului Etienne Decroux - fondatorul artei "mimului corporal" sau a "mimului pur".

"Teatrul Masca - singurul teatru de pantomimă şi gest din România va aduce, duminică, un omagiu celui care a pus bazele acestui gen teatral. De-a lungul existenţei Teatrului Masca am îmbrăţişat cu drag tehnica pantomimei, care, prin fiecare imagine, lasă loc fanteziei, producând emoţii unice fiecărui spectator", a declarat Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Duminică, de la ora 12.00, bucureştenii sunt aşteptaţi la staţia de metrou Unirii I, unde vor putea urmări "Pierrot Lunatecul", un spectacol fascinant compus din mai multe momente de pantomimă.

Spectacolul, în regia şi după scenariul lui Mihai Mălaimare, propune publicului românesc o tehnică inedită, pe cât de dificil de stăpânit pe atât de fermecătoare: pantomima albă. În acest gen de pantomimă, în linia lui Ladislav Fialka, gestul traduce cuvântul. Spre deosebire de stilul impus de Marcel Marceau, care foloseşte gesturi-simbol uşor de recunoscut şi decodificat, în pantomima albă cuvântul gest se impune de la sine şi permite exprimarea unei game mai largi de situaţii şi trăiri.

Spectacolul este compus din mai multe momente de pantomimă, toate avându-l în centru, în diferite situaţii, pe Pierrot, cuceritorul personaj născut în halele pariziene, veşnic îndrăgostit, de Colombina, de sine, de viaţă. Spectatorul îl poate cunoaşte pe Pierrot în postură de fotograf, de amant, de îndrăgostit, de cântăreţ, de pescar, dar şi în alte momente construite cu un umor fîn, de bună calitate.

Seara, începând cu ora 19.00, la sediul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare alături de Mircea Tiberian, la pian, prezintă spectacolul "Actorul" - o poveste despre viaţă, speranţele, bucuriile şi durerile trăite de actori. Spectacolul va aduce în lumina reflectoarelor un actor (Mihai Mălaimare) care crede cu tărie într-un altfel de teatru - teatrul de imagine, teatrul direct. Regia spectacolului este semnată de Anca Florea, iar textul îi aparţine lui Mircea Dinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici