- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.07.2015, 18:58)
- Dorina Călin
Teatrul Masca şi editura Kriterion au primit Ordinul "Meritul Cultural" din partea lui Iohannis
Teatrul Masca din Bucureşti şi editura Kriterion din Cluj-Napoca au primit Ordinul "Meritul Cultural", ca urmare a unor decrete de decorare semnate, miercuri, de preşedintele României, Klaus Iohannis, se arată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
Urmărește
154 afișări
Teatrul Masca şi editura Kriterion au primit Ordinul "Meritul Cultural" din partea lui Iohannis (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)
Cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţare, "în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea şi talentul puse în slujba artei dramatice, impunându-se atât în ţară, cât şi în străinătate drept un veritabil ambasador al culturii româneşti", Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Ofiţer, categoria D - "Arta spectacolului", de preşedintele Klaus Iohannis.
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Culturii, Ionuţ Vulpescu.
Totodată, cu ocazia sărbătoririi a 45 de ani de la înfiinţare, "în semn de apreciere pentru contribuţia determinantă avută la promovarea culturii şi limbilor minorităţilor naţionale, precum şi pentru facilitarea interacţiunii acestora cu cultura şi limba română, impunând schimbul de idei şi acceptarea valorilor celuilalt drept premisă a bunei convieţuiri în cadrul Cetăţii", preşedintele Klaus Iohannis a acordat editurii Kriterion Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria F - "Promovarea culturii".
Teatrul Masca, care este condus de Mihai Mălaimare, a fost inaugurat pe 24 mai 1990. Ideea înfiinţării unui nou teatru a apărut în decembrie 1989, atunci când se prăbuşea un sistem şi când inclusiv arta îşi punea problema renovării. Anca Dana Florea, regizor, şi Mihai Mălaimare, actor la Teatrul Naţional, la acea vreme şi cadre didactice la IATC "I. L. Caragiale" Bucureşti, au decis atunci că a venit momentul unui nou început, potrivit site-ului instituţiei de cultură.
Editura Kriterion a fost înfiinţată în decembrie 1969, în Bucureşti, ca instituţie de cultură pentru minorităţi, iar, începând cu 1 ianuarie 1970, a publicat în limbile naţionalităţilor din România volume de beletristică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale şi istoria artei. În 1971, prin traduceri în limba română, a facilitat accesul cititorilor la cele mai valoroase opere ale literaturilor celorlalte naţionalităţi din România, se arată pe site-ul Institutului Cultural Român (ICR). Prin publicaţiile sale, editura, care, în prezent, are sediul în Cluj-Napoca, promovează dialogul intercultural şi interconfesional.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe