Teatrul Odeon pierde la Tribunalul Bucureşti procesul de anulare a mărcii "Ceauşescu"

Teatrul Odeon a pierdut la Tribunalul Bucureşti procesul în care a solicitat anularea mărcii "Ceauşescu", înregistrată la OSIM de Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean.

Urmărește
575 afișări
Imaginea articolului Teatrul Odeon pierde la Tribunalul Bucureşti procesul de anulare a mărcii "Ceauşescu"

Valentin Ceauşescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, ca neîntemeiată cererea Teatrului Odeon de anulare a mărcii "Ceauşescu". Decizia nu este însă definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Într-un alt proces, în 7 iulie, Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune în care Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei Ceauşescu, au reclamat folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu". Cei doi au contestat decizia Tribunalului Bucureşti.

Instanţa a constatat atunci că nu a fost încălcat dreptul la marcă, argument pe care reclamanţii îl invocaseră.

Teatrul Odeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât să găzduiască spectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. De asemenea, Teatrul Odeon a argumentat că spectacolul nu este programat pentru a mai fi jucat.

Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean au cerut daune morale simbolice de un leu pentru folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu". Totodată, ei au solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.

Spectacolul de teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" s-a jucat pe 9 şi 11 decembrie 2010. În spectacol au jucat Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu. Spectacolul despre ultimul şi cel mai celebru proces din istoria Europei a fost pus în scenă pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi a unei reconstituiri minuţioase a evenimentelor şi a decorului.

Astfel, în urma cercetărilor au rezultat şi numeroase discuţii cu participanţi la răsturnarea regimului şi la execuţia soţilor Ceauşescu. Ulterior, dintre acestea au fost alese şase monologuri, ele constituind de fapt un inedit prolog al Procesului şi stabilind atmosfera din zilele Revoluţiei: un amestec de euforie, nesiguranţă şi sentiment de trădare. Autorul şi directorul proiectului este Milo Rau.

Marca "Ceauşescu" a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi îi are ca titulari pe Valentin Ceauşescu şi pe Mircea Oprean. OSIM arăta, într-un comunicat din februarie, că marca "Ceauşescu" este înregistrată pe toate clasele de produse şi servicii incluse în Clasificarea de la Nisa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici