Teatrul Ţăndărică lansează Festivalul SALT, o manifestare dedicată teatrului de animaţie

Teatrul Ţăndărică din Bucureşti inaugurează Festivalul SALT, o manifestare dedicată teatrului de animaţie, a cărei primă ediţie, programată în perioada 25 - 28 februarie, adună montări dedicate copiilor, dar şi adolescenţilor şi adulţilor.

Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Teatrul Ţăndărică lansează Festivalul SALT, o manifestare dedicată teatrului de animaţie

Teatrul Ţăndărică lansează Festivalul SALT, o manifestare dedicată teatrului de animaţie

Noul festival dedicat copiilor se bazează pe platforma SALT, un concurs de proiecte dedicat artiştilor emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Printre proiectele câştigătoare ale celor trei ediţii de până acum se numără spectacolul pentru adulţi "Regele Moare", în regia Elizei Păuna, "Apolodor", în regia Silviei Roman, "Matiaş Gâscarul", în regia lui Baczo Tunde, dar şi workshop-ul interactiv ce îmbină tehnologia cu arta păpuşăriei "Micul prinţ - o întâmplare", experiment performativ coordonat de Mona Toncu şi Raluca Rădulescu.

Festivalul SALT propune un program bogat în evenimente culturale dedicate copiilor, adolescenţilor, adulţilor, dar şi specialiştilor din domeniu, în care sunt prezentate producţiile câştigătoare ale proiectului cu acelaşi nume, producţii din străinătate şi întâlniri dedicate profesioniştilor.

În cadrul Festivalului SALT, Teatrul Ţăndărică va prezenta pe 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, conceptul de #FreeStyle Puppetry - animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete/ păpuşi/ obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maximum şapte minute.

Seria de spectacole se va deschide luni, de la 10.00 şi 18.00, cu montarea "Apolodor", în regia Silviei Roman, cu o scenografie de Iuliana Vîlsan. Prima zi de festival, include atelierul "Micul prinţ- o întâmplare" şi spectacolul "Casele Clovnilor" al teatrului de păpuşi Merlin, din Grecia.

Artiştii greci Dimitris Stamou şi Demi Papada vor fi pe scena de la Ţăndărică şi marţi, de la ora 20.00, când se joacă "Noone`s land", dar şi miercuri, pentru un atelier dedicat profesioniştilor pe care cei doi îl vor susţine în Anima Studio Ţăndărică.

Programul complet al manifestării este disponibil la adresa teatrultandarica.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici