"Teenage Paparazzo" şi Mathew Cooke, la Festivalul de Film Anonimul

Filmul "Teenage Paparazzo", de Adrian Grenier, va fi prezentat în proiecţie specială în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de Film Anonimul (9 - 15 august), producătorul peliculei, Matthew Cooke, numărându-se printre invitaţii evenimentului din Delta Dunării, informeazã organizatorii.

Urmărește
31 afișări
Imaginea articolului "Teenage Paparazzo" şi Mathew Cooke, la Festivalul de Film Anonimul

"Teenage Paparazzo" şi Mathew Cooke, la Festivalul de Film Anonimul

Festivalul Anonimul a prezentat pentru prima oară publicului său programul "Actori în spatele camerei/ Actors behind Camera" în 2008. De atunci, filme semnate de actori celebri ca Sean Penn, Ben Affleck, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Gael Garcia Bernal sau Isabella Rossellini au putut fi văzute, multe din ele, doar la Anonimul.

În 2010, secţiunea "Actori în spatele camerei" anunţă proiecţia specială a filmului "Teenage Paparazzo", în regia lui Adrian Grenier, cunoscut publicului pentru rolul său din serialul HBO "Entourage".

"Teenage Paparazzo" urmăreşte o revoluţie culturală a obsesiei faţa de vedete, care a luat naştere în Statele Unite ale Americii şi care s-a extins succesiv pe întreg globul.

Din momentul în care Austin Visschedyk, un paparazzo precoce de doar 13 ani, reuşeşte să prindă un cadru cu Adrian Grenier, viaţa lui se schimbă fără ca el să realizeze acest lucru. Trecând de partea cealaltă a camerei de filmat, Grenier inversează rolul cu tânărul paparazzo, în incercarea de a-i servi drept mentor acestui adolescent obsedat de lifestyle-ul hollywoodian.

În documentar apar vedete ale show-business-ului american precum Alec Baldwin, Whoopi Goldberg, Rosie O'Donnell, Eva Longoria Parker sau Paris Hilton.

"Teenage Paparazzo" a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2010, iar premiera europeană la Festivalul de film de la Karlovy Vary, în urmă cu o lună.

Festivalul Anonimul prezintă filmul în cea de-a doua sa proiecţie europeană, în premieră în România, pe 12 august.

Matthew Cooke este invitatul special al Festivalului de Film Anonimul în calitate de producător al filmului "Teenage Paparazzo".

Producător american, Cooke are deja o nominalizare la premiile Oscar pentru cel mai bun film documentar, în anul 2007, pentru "Deliver Us from Evil".

Documentarul a adus la lumină scandalul creat în jurul părintelui Oliver O'Grady, care a abuzat sexual copii timp de 30 ani fiind, în tot acest timp, mutat de la o parohie la alta de către Biserica Catolică.

Matthew Cooke va fi prezent la proiecţia peliculei "Teenage Paparazzo", dupa care va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe tema filmului.

Discuţiile cu producătorul american vor continua şi pe 13 august, când el va vorbi despre realizarea de documentare şi despre colaborarea sa cu Adrian Grenier, cu atât mai mult cu cât în prezent lucrează la un nou documentar - "How to Make Money Selling Drugs" - regizat de Cooke şi produs de Grenier.

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul prezintă în deschiderea ediţiei din acest an - desfăşurată între 9 şi 15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării -, în premieră în România, cel mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, recompensat cu premiul Palme d'Or pentru "Gustul cireşelor" (1997) - "Duplicatul/Copie conforme".

"Duplicatul", care i-a adus actriţei Juliette Binoche premiul pentru interpretare, anul acesta, la Festivalul de la Cannes, urmăreşte întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie într-un sat italian din sudul Toscanei. Bărbatul, scriitor britanic, tocmai a susţinut o prezentare în cadrul unei conferinţe, femeia, de origine franceză, deţine o galerie de artă. Povestea lor este una universală, care s-ar putea întâmpla oricui şi oriunde.

Festivalul Anonimul de anul acesta mai prezintă în premieră pentru publicul român filmul de televiziune "Temple Grandin", care a avut premiera la postul american HBO în primăvara acestui an. Producţia, în regia lui Mick Jackson, cu Claire Danes în rolul principal, a obţinut 15 nominalizări la premiile Emmy 2010, printre altele, pentru cea mai bună regie pentru o miniserie, film/ producţie dramatică, cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie şi cel mai bun scenariu pentru o miniserie, film/ producţie dramatică.

Protagonista, Temple Grandin, a fost diagnosticată cu autism în anul 1950, la vârsta de trei ani. În 2010, ea este profesor la Universitatea Colorado, are un doctorat în studiul animalelor şi este o activistă pentru drepturile persoanelor cu autism. Bazat pe biografia lui Temple Grandin, interpretată de Claire Danes, filmul prezintă etapa de diagnosticare, dezvoltarea maladiei şi anii acesteia de şcoală, sprijinul necondiţionat primit din partea mamei (Julia Ormond), a mătuşii (Catherine O'Hara) şi a profesorului său (David Strathairn), precum şi etapa transformării sale într-o femeie cu o sensibilitate înnăscută şi o înţelegere perfectă a comportamentului animal.

Filmul va fi prezentat la Festivalul Anonimul în cadrul Serii HBO.

În cadrul aceleiaşi seri va fi prezentat şi "The Shukar Collective Project", în regia lui Matei Alexandru Mocanu, ce urmăreşte nu numai un proiect muzical, dar şi interacţiunea a două culturi profund diferite: vechi şi nou, tradiţional şi avangardist, muzică electronică şi muzică realizată cu linguri şi butoaie.

În competiţia Festivalului Anonimul 2010 figurează şapte pelicule:

  • "Caravana cinematografică", de Titus Muntean (România),

  • "Zero", de Pawel Borowski (Polonia), film nominalizat la premiul juriului internaţional la Festivalul Internaţional de Film de la São Paulo 2009,

  • "Vulpiţele/ Foxes", de Mira Fornayova (Slovacia/ Cehia/ Irlanda), prezentat în cadrul International Film Critics' Week la Veneţia în 2009,

  • "La mare/ Almar", de Pedro Gonzalez-Rubio (Mexic), premiat cu Tiger Award la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam 2010,

  • "Micuţa Slovenă/ Slovenian Girl", de Damjan Kozole (Slovenia/ Germania/ Serbia/ Croaţia/ Bosnia-Herţegovina), prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi inclus în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo în 2009,

  • "Reîncarnarea lui Troţki/ The Trotsky", de Jacob Tierney (Canada), care a primit premiul publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, şi

  • "Pe calea cea bună/ On the Path", de Jasmila Zbanic (Bosnia Herţegovina/ Austria/ Germania/ Croaţia), inclus în competiţia oficială a Berlinalei din acest an.

Filmele, care au fost propuse de selecţionerul Ludmila Cvikova, concurează pentru marele premiu al Festivalului de Film Anonimul, în valoare de 3.000 de dolari, acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la eveniment.

La secţiunea de scurtmetraje a Festivalui Anonimul 2010 au fost înscrise 350 de pelicule de ficţiune şi animaţie din 36 de ţări, dintre care 45 de producţii româneşti. Selecţia realizată de criticul de film Irina Margareta Nistor cuprinde 30 de scurtmetraje de ficţiune şi 20 de scurtmetraje de animaţie.

Filmele selecţionate concurează pentru premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1.000 de dolari, distincţii acordate de asemenea pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe.

La secţiunea scurtmetraje ficţiune, Fundaţia Anonimul va acorda premiul "Ovidiu Bose Paştină", în valoare de 1.000 de dolari.

Ediţia a 7-a a Festivalului Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea, Centrului Cultural American şi Televiziunii Române, producător asociat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici