- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.09.2011, 18:34)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Televiziunea lui Honorius Prigoană se desfiinţează
CNA a retras, marţi, licenţa audiovizuală a televiziunii de ştiri România Ta, deţinută de Honorius Prigoană, fapt care echivalează cu desfiinţarea postului la mai puţin de un an de la lansarea lui, pe 1 decembrie 2010.
Urmărește
1029 afișări
Honorius Prigoană (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Pe 12 octombrie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat o licenţă audiovizuală prin satelit, pentru televiziunea de ştiri România Ta, societăţii Univers Media SRL, al cărei asociat unic este Honorius Prigoană. Atunci, Honorius Prigoană a fost susţinut de tatăl lui, deputatul PDL Silviu Prigoană, care s-a prezentat drept consultant al televiziunii. Totodată, în aprilie 2010, Silviu Prigoană a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea a peste o sută de mărci de posturi TV, printre care Bucureşti TV, Cluj-Napoca TV, Timişoara TV, la momentul respectiv declarând pentru MEDIAFAX că este posibil să le pună în funcţiune el sau alţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Proiectul televiziunii a fost prezentat în şedinţa CNA din 12 octombrie 2010, în mod grandios, Honorius Prigoană spunând că postul România Ta va avea peste 200 de staţii locale în ţară, care vor fi operate în sistem de franciză. Potrivit afirmaţiilor lui Honorius Prigoană, televiziunea România Ta urma să facă parte din trustul de presă România Ta, care trebuia să cuprindă şi o reţea de posturi de radio, un lanţ de ziare locale şi portaluri pe web. Investiţia pentru întregul grup de media era estimată atunci de Honorius Prigoană la aproximativ 5 milioane de euro.
Pe 1 decembrie 2010, televiziunea România Ta s-a lansat pe platforma de satelit AKTA şi pe reţele mici de cablu din ţară, după cum a declarat la momentul respectiv pentru MEDIAFAX Honorius Prigoană. România Ta nu avea însă atunci în funcţiune nicio staţie locală din cele 200 despre care vorbise Honorius Prigoană la primirea licenţei de la CNA.
După numai patru luni, pe 15 aprilie, societatea Univers Media SRL a solicitat şi primit aprobarea CNA de întrerupere a emisiei pentru o perioadă de 90 de zile, din cauza unor "probleme tehnice". Termenul de întrerupere a emisiei acordat de CNA a expirat însă pe 13 iulie, Univers Media SRL solicitând Consiliului retragerea licenţei audiovizuale pentru televiziunea România Ta, precizând că nu vor mai relua emisia postului, după cum au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNA.
Astfel, în şedinţa de marţi, CNA a votat în unanimitate retragerea licenţei audiovizuale a televiziunii de ştiri România Ta.
Contactat, marţi, de MEDIAFAX şi întrebat de ce a cerut retragerea licenţei pentru România Ta, Honorius Prigoană a declarat: "Între timp, am considerat că proiectul nu mai este oportun".
Spunând că nu doreşte să intre în detalii, Honorius Prigoană a precizat, totuşi, că "s-au schimbat condiţiile de piaţă", faţă de momentul când a primit licenţa pentru România Ta. "Sunt cinci televiziuni de ştiri, nu cred că mai e loc de încă o televiziune de ştiri", a mai spus Prigoană.
Întrebat dacă vreunul dintre proiectele de media prezentate în şedinţa CNA din 12 octombrie 2010, când a primit licenţa pentru România Ta - reţeaua de posturi de radio, un lanţ de ziare locale şi portaluri web - va mai fi pus în funcţiune, Honorius Prigoană a răspuns negativ.
Totuşi, familia Prigoană continuă să desfăşoare activităţi în media, prin intermediul televiziunilor Etno TV şi Taraf TV pe care le controlează.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe