- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.12.2013, 18:28)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Televiziunea Română regretă decesul fostului realizator TV Titus Munteanu
Televiziunea Română regretă încetarea din viaţă a cunoscutului om de televiziune Titus Munteanu, la vârsta de 72 de ani, miercuri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
610 afișări
Televiziunea Română regretă decesul fostului realizator TV Titus Munteanu (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)
Titus Muntean s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.
Titus Munteanu şi-a început cariera în Televiziunea Română în 1966, unde a fost redactor, realizator, dar şi director al canalului TVR 1. A creat formate şi a realizat emisiuni pentru TVR timp de peste 45 de ani.
Citeşte şi:
Titus Munteanu a murit. Realizatorul de televiziune care a creat "Şcoala vedetelor" avea 72 de ani
"Când am ajuns la TVR, nu era altă televiziune. Eu aveam alt drum, făcusem Conservatorul, am început să cânt jazz, cu un muzician de excepţie, Richard Oschanitzky, un pianist genial. Eu cântam la flaut şi am înregistrat împreună muzică pentru multe filme. Apoi am fost repartizat la Timişoara, iar el mi-a sugerat televiziunea, unde erau muzicieni foarte buni", povestea Titus Munteanu pentru revista internă a TVR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. "Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în '78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârţu şi Carul 5), Marius, Olimpia şi Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Corina contra Corina», recital Angela Similea - «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajaţii TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.
Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost "Şcoala vedetelor", o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.
În 2004 a reluat această producţie de mare succes, cu altă generaţie a "Şcolii vedetelor".
"O carieră în televiziune se construieşte cu muncă multă, seriozitate, constanţă şi pasiune. Trebuie să ştii de la început în ce te implici, să ştii că munca de televiziune presupune multe ore petrecute fără familia ta, multe sărbători în care nu eşti acasă. Iar dacă eşti la început, e bine să nu-ţi doreşti celebritatea din prima zi, ci mai degrabă să înţelegi tot acest fenomen, să începi de jos", declara Titus Munteanu într-un interviu.
Titus Munteanu este cel care a contribuit la lansarea unor cunoscuţi artişti români, printre care Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Cârstea, dar şi a unora din generaţia actuală ca Adi Despot, Călin Goia, Călin Geambaşu, Gianina Corondan etc.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale este "O dată-n viaţă", difuzat de TVR 1 şi prezentat de Iuliana Tudor.
A absolvit, în 1996, Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, secţia flaut. În perioada 1966-1971, a fost profesor de flaut la Liceul "George Enescu", asistent la clasa de flaut a Conservatorului Coprian Porumbescu, dar şi colaborator permanent al TVR.
Din 1971 până în 1997 a fost redactor, apoi realizator în cadrul Redacţiei Divertisment din TVR.
În septembrie 1998 a devenit director de programe TVR, iar din 1999 până în 2001 a ocupat funcţia de director TVR 1.
Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a murit, miercuri, la vârsta de 72 de ani.
Munteanu era internat de două săptămâni la secţia de terapie intensivă a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 13.00, din cauza unei boli respiratorii complexe, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii sanitare.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Titus Munteanu a murit. Realizatorul de televiziune care a creat "Şcoala vedetelor" avea 72 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe