Televizoarele, următoarea ţintă? Experţii spun că hackerii pot infecta milioane de dispozitive

Din ce în ce mai mulţi oameni achiziţionează televizoare inteligente, conectate permanent la Internet. Eugene Kaspersky, cofondatorul unei cunoscute companii de programe antivirus, spune că "e doar o chestiune de timp" până la primul atac din partea hackerilor.

Urmărește
2901 afișări
Imaginea articolului Televizoarele, următoarea ţintă? Experţii spun că hackerii pot infecta milioane de dispozitive

Televizoarele, următoarea ţintă? Experţii spun că hackerii pot infecta milioane de dispozitive (Imagine: Shutterstock)

În epoca Internetului, smart TV-urile au devenit accesorii de nelipsit în casele moderne, relatează Daily Mail. Experţii avertizează însă, că prin conexiunea permanentă la Internet, utilizatorii permit şi accesul unor musafiri nedoriţi: viruşii informatici. Descărcarea filmelor direct pe televizor şi urmărirea serialelor online devin practici tot mai populare, aşa că "e doar o chestiune de timp" până la primul atac, spune Kaspersky. 

Un atac cibernetic asupra smart TV-urilor ar putea să creeze haos printre utilizatori, mai ales dacă vine în timpul unui meci important de la campionatul mondial de fotbal, sau al unei emisiuni populare. Eugene Kaspersky, cofondatorul companiei ruseşti de programe antivirus Kaspersky Lab, spune că telefoanele mobile şi televizoarele sunt următoarele dispozitive care vor fi ţintite de hackeri. El spune că firma, care primeşte în jur de 315.000 de rapoarte privind activităţi suspecte, zilnic, nu a descoperit, încă, niciun virus care să afecteze televizoarele.

"Avertizările se vor extinde către telefoanele mobile şi către smart TV-urile conectate la Internet", avertizează el. "În prezent, sunt milioane de atacuri îndreptate împotriva Microsoft Windows, mii împotriva smartphone-urile cu sistem de operare Android şi zeci contra telefoanelor cu iOS", adaugă Kaspersky. "Toate dispozitivele sunt vulnerabile. Teoretic, pot fi infectate milioane de aparate şi, la un moment dat, se va întâmpla. Care e diferenţa dintre un televizor şi un computer? Un ecran mai mare şi o telecomandă".

Numărul de utilizatori creşte în fiecare zi şi, inevitabil, aceştia vor trebui să cumpere programe antivirus şi pentru telefoanele mobile şi smart TV-uri. Studiile arată că, până în 2016, în jur de o sută de milioane de familii vor deţine un televizor inteligent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici