Tetralogia "Inelul Nibelungilor", sub bagheta lui Marek Janowski, la Festivalul "George Enescu"

Tetralogia "Inelul Nibelungilor", de Richard Wagner, va fi prezentată, în premieră, la Bucureşti, la Festivalul "George Enescu", prima parte a seriei începând cu "Aurul Rinului", în seara de 15 septembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
617 afișări
Imaginea articolului Tetralogia "Inelul Nibelungilor", sub bagheta lui Marek Janowski, la Festivalul "George Enescu"

Tetralogia "Inelul Nibelungilor", sub bagheta lui Marek Janowski, la Festivalul "George Enescu" (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Festivalul Internaţional "George Enescu" celebrează anul internaţional Richard Wagner prezentând, în premieră, tetralogia "Inelul Nibelungilor". "Aurul Rinului", "Walkiria", "Siegfried" şi "Amurgul Zeilor", unele din cele mai spectaculoase lucrări ale genului de operă din toate timpurile, vor fi interpretate în concert de Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski pe 15 septembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului.

Combinând elemente din mituri germane şi scandinave, Wagner a scris el însuşi libretele, imaginându-şi "opera de artă totală". Inelul magic făcut de piticul Alberich din aurul furat de la Fiicele Rinului, bijuterie care conferă putere asupra întregii lumi, este motivul intrigii care implică trei generaţii de protagonişti, zei şi personaje mitologice. Din distribuţie fac parte unii dintre cei mai importanţi solişti de repertoriu wagnerian ai momentului şi unii dintre cei mai reprezentativi solişti de operă din România.

Festivalul oferă publicului o ocazie unică de a vedea capodopera wagneriană chiar în anul în care întreaga lume a muzicii clasice pune în lumină opera marelui compozitor. Chiar în această vară, celebrul festival BBC Proms a fost deschis cu teatralogia "Inelul Nibelungilor", sub bagheta titanului Daniel Barenboim, care va fi prezent, de asemenea, în această ediţie a festivalului.

În aceeaşi zi, la Ateneul Român, de la ora 17.00, unul dintre cel mai bine cotaţi dirijori asiatici ai momentului, Otomo Naoto, urcă pe scenă alături de Harmonious Chamber Orchestra - Osaka şi de solistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu (flaut) pentru a interpreta "Concertul pentru flaut şi orchestră de coarde", de André Jolivet, precum şi "Octuor-ul în Do Major op.7" de George Enescu.

Totodată, acesta este unul dintre puţinele concerte din festival la care se mai pot găsi bilete, pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-contemporanii-bucuresti-ateneul-roman-531893/performance.html.

De la ora 22.30, în cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopţii, Ghislieri Choir & Consort vor urca pe scena Ateneului Român, alături de cunoscutul dirijor Giulio Prandi şi de unii dintre cei mai cunoscuţi solişti ai lumii - soprana Roberta Invernizzi şi tenorul Luca Cervoni - pentru a interpreta "Regina Coeli în Do Major KV 108" (1771), de Wolfgang Amadeus Mozart, şi "Mattutino de’ morti", de Davide Perez.

Bilete pentru acest concert se pot achiziţiona de pe link-ul: http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-by-midnight-bucuresti-ateneul-roman-529830/performance.html.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe site-ul http://festivalenescu.ro/calendar/events.

Cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România, Festivalul "George Enescu" se desfăşoară între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici