The Cure anunţă primul cântec nou din ultimii 16 ani, Alone. Când va fi lansat

The Cure anunţă primul cântec nou din ultimii 16 ani. Balada simfonică intitulată Alone va fi lansată joi, înaintea noului album Songs of a Lost World care aşteaptă încă un anunţ oficial, potrivit The Guardian.

Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului The Cure anunţă primul cântec nou din ultimii 16 ani, Alone. Când va fi lansat

The Cure anunţă primul cântec nou din ultimii 16 ani, Alone. Când va fi lansat

O postare pe reţelele de socializare ale trupei conţine un fragment din melodie: o baladă simfonică cu tobe şi chitară electrică, cu frontmanul Robert Smith cântând: „Acesta este sfârşitul fiecărui cântec pe care îl cântăm / focul a ars până la cenuşă, stelele se întunecă cu lacrimi”.

Cântecul va fi prezentat în premieră la emisiunea lui Mary Anne Hobbs de la BBC Radio 6 Music, difuzată la prânz în Marea Britanie.

Se încheie una dintre cele mai aşteptate reveniri din rock, pe care The Cure o tachinează de mai mulţi ani.

Cea mai recentă piesă nouă a trupei a fost 4:13 Dream din 2008, descrisă de Guardian la acea vreme ca fiind „admirabil de tensionată şi vibrantă, deşi nimic de aici nu atinge înălţimile clasice”.

Smith a spus că o înregistrare soră, intitulată 4:14 Scream, va fi lansată în 2014, dar a fost ulterior abandonată. În 2018, el a declarat pentru The Guardian: „Nu am mai scris aproape niciun cuvânt de atunci. Cred că nu poţi cânta anumite emoţii decât de atâtea ori. Am încercat să scriu cântece despre altceva decât ceea ce am simţit, dar sunt seci, sunt intelectuale, iar eu nu sunt aşa”.

Într-un interviu în 2018, parţial inspirat de festivalul Meltdown pe care l-a curatoriat, el a spus că trupa s-a angajat să se întoarcă la studio. Sesiunile ulterioare din 2019 au produs o cantitate uriaşă de muzică, potrivit lui Smith: „Cântecele au cam 10 - 12 minute. Am înregistrat 19 melodii”, a declarat el pentru Rolling Stone. „Doar am cântat muzică timp de trei săptămâni. Şi este grozav. Ştiu că toată lumea spune asta. Dar chiar este al naibii de grozav. Este incredibil de intens”.

Detaliile au rămas tăcute până în 2022, când Smith a anunţat că albumul are un titlu preconizat, Songs of a Lost World.

Albumul, care probabil conţine Alone, nu a fost anunţat oficial, dar titlul pare să rămână neschimbat. Pe lângă cărţile poştale misterioase trimise unui număr restrâns de persoane, un afiş a fost afişat în faţa unui pub din Crawley, oraşul natal al trupei, cu cuvintele Songs of a Lost World şi data de 1 noiembrie 2024 în cifre romane - presupusa dată de lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici