- Home
- Cultură-Media
- TORONTO, (20.09.2010, 11:31)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"The King's Speech" a obţinut premiul publicului la Festivalul de la Toronto 2010
Pelicula "The King's Speech", care prezintă povestea lui George al VI-lea, ce îşi învinge bâlbâiala şi îşi asumă pe deplin rolul de rege al Marii Britanii în vreme de război, a câştigat, duminică, mult râvnitul premiu al publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.
Urmărește
20 afișări
"The King's Speech" a obţinut premiul publicului la Festivalul de la Toronto 2010 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)
Având la bază un scenariu scris de David Seidler şi fiind regizat de Tom Hooper, filmul relatează dificultăţile întâmpinate de George al VI-lea cu ocazia preluării tronului, după abdicarea fratelui său, în anul 1936.
Colin Firth joacă rolul unui rege frământat de numeroasele probleme cu care se confruntă, iar Geoffrey Rush interpretează rolul unui terapeut de origine australiană - Lionel Logue -, care îl ajută pe monarhul britanic să îşi controleze bâlbâiala.
Acea perioadă a fost "un moment fascinant privind modul în care mass-media a transformat instituţii precum monarhia şi felul în care conducerea trebuie să acţioneze", a declarat Tom Hooper cu ocazia premierei filmului.
"Cu 20 de ani mai înainte, regele reprezenta o chestiune vizuală. Atât timp cât se prezenta bine pe cal, putea să salute dintr-o trăsură sau dintr-un balcon şi era o apariţie impozantă, putea juca rolul de rege fără probleme în timpul ceremoniilor oficiale", a explicat regizorul peliculei "The King's Speech".
Însă atunci când a urcat pe tron, el trebuia deja să se adreseze la radio locuitorilor celor 58 de ţări ce alcătuiau "Imperiul britanic", reprezentând pe atunci un sfert din totalul populaţiei mondiale.
Dar regelui Marii Britanii "abia îi ieşeau cuvintele din gură", a continuat cineastul, în timp ce inamicul Adolf Hitler se făcea remarcat prin discursuri "strălucite, agresive, fluide şi bine articulate".
Helena Bonham Carter şi Guy Pearce fac parte din distribuţia acestui film.
Al doilea premiu ca importanţă a fost acordat filmului kenyan "The First Grader", de Justin Chadwick. Filmul prezintă povestea unui bărbat în vârstă de 84 de ani care decide să se instruiască, după ce guvernul ţării sale a anunţat adoptarea legii privind gratuitatea învăţământului, o oportunitate care i-a lipsit în timpul tinereţii, când el lupta pentru ca ţara sa, Kenya, să scape de jugul colonial britanic.
Potrivit Reuters, premiile criticii au fost acordate lungmetrajului "Beautiful Boy", regizat de Shawn Ku, despre un cuplu care află că fiul lor a fost implicat într-un schimb de focuri într-o şcoală, şi peliculei "L'Amour Fou", regizată de Pierre Thoretton.
În categoria documentarelor, premiul publicului a revenit peliculei "Force of Nature: The David Suzuki Movie", regizată de Sturla Gunnarsson, dedicată ecologistului canadian David Suzuki.
Festivalul Internaţional de Film de la Toronto este cel mai important eveniment de acest gen din America de Nord. Spre deosebire de festivalurile de la Cannes şi de la Berlin, Festivalul de la Toronto nu acordă premiul juriului.
Cea de-a 35-a ediţie a Festivalului de Film de la Toronto a avut loc în perioada 9 - 19 septembrie.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe