- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.12.2015, 11:25)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Theodor Aman şi Ştefan Luchian, printre cei mai căutaţi pictori, în 2015
Theodor Aman şi Ştefan Luchian se numără printre cei mai căutaţi pictori, în 2015, lucrări ale acestora reprezentând recorduri de licitaţie pentru casele bucureştene Artmark şi AraArt, după ce au fost adjudecate cu o sumă totală de peste 200.000 de euro.
Urmărește
215 afișări
Theodor Aman şi Ştefan Luchian, printre cei mai căutaţi pictori, în 2015 (Imagine: Ovidiu Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)
"La o primă analiză neaprofundată, putem spune că anul 2015 s-a încheiat cu rezultate previzibile, iar în condiţiile economice şi socio-politice date, considerăm că rezultate au fost mai mult decât decente", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii casei de licitaţii Artmark.
Pentru Artmark, lucrarea de artă care s-a adjudecat la preţul cel mai mare anul acesta a fost "Natură statică cu căpşuni", de Theodor Aman, astfel, artistul urcând pe locul al nouălea în topul 10 al celor mai bine vândute opere în licitaţie din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Anul acesta au fost şi câteva surprize plăcute, cum ar fi recordul Theodor Aman pentru opera «Natură statică cu căpşuni», adjudecat pentru 160.000 de euro, Ion Ţuculescu a obţinut cel mai bun rezultat din ultimii doi ani pentru «Metamorfoză», adjudecat pentru 65.000 de euro, recordul Ion Grigorescu de 15.000 de euro pentru măştile cuplului Ceauşescu din «Dialog post-mortem cu Ceauşescu», realizat în contextul aderării României la Uniunea Europeană în 2007", au mai spus reprezentanţii Artmark.
Un alt record, de această dată din domeniul filatelic, a fost adjudecarea unui timbru Cap de bour 27 parale din prima emisie, pentru suma de 26.000 de euro. Acesta a devenit astfel cel mai valoros timbru vândut vreodată în România în cadrul unei licitaţii.
În ceea ce priveşte accesoriile, un inel din aur alb, decorat cu diamante albe şi galbene, a stabilit un record. Bijuteria a fost adjudecată, în cadrul unei licitaţii Artmark, pentru 14.000 de euro, însă aceasta avea o estimare consemnată în certificatul AIG Gem Laboratory, datat 2013, de 113.600 de dolari.
Pe de altă parte, AraArt a organizat, în 2015, cinci licitaţii, marcând simbolic cei cinci ani de activitate pe piaţa de artă din România.
"Printre cei mai căutaţi pictori români de către colecţionarii de artă care au achiziţionat lucrări din galerie sau au adjudecat lucrări în cadrul licitaţiilor AraArt îi menţionăm, în ordinea numărului de lucrări vândute anul acesta, pe Nicolae Tonitza, Constantin Piliuţă, Ştefan Luchian, Nicolae Vermont, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu şi Octav Băncilă", a declarat, pentru MEDIAFAX, profesorul Ariadna Zeck, istoric de artă şi expert evaluator al galeriei de artă şi casei de licitaţie AraArt.
Potrivit expertului, lucrarea licitată pentru suma cea mai mare, în 2015, a fost "Garoafe albe şi roşii", semnată de Ştefan Luchian, adjudecată pentru suma de 26.000 de euro.
Foarte apreciate au fost anul acesta şi lucrările "Flori în ulcică albastră", de Nicolae Tonitza, şi "Ţiganca cu trandafir la ureche", de Theodor Aman, fiecare dintre acestea fiind adejudecată pentru suma de 15.000 de euro.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe