"This must be the place" de Paolo Sorrentino închide Festivalul Internaţional de Film Bucureşti 2012 - VIDEO

"This must be the place", primul film în limba engleză al regizorului italian Paolo Sorrentino, va fi prezentat în premieră absolută în România, la gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, care se va desfăşura între 19 şi 25 martie, informează organizatorii.

Urmărește
122 afișări
Imaginea articolului "This must be the place" de Paolo Sorrentino închide Festivalul Internaţional de Film Bucureşti 2012 - VIDEO

"This must be the place" de Paolo Sorrentino închide Festivalul Internaţional de Film Bucureşti 2012 - VIDEO (Imagine: Shutterstock)

"This must be the place", primul film în limba engleză al regizorului italian Paolo Sorrentino, cineastul recompensat cu premiul juriului la Festivalul de la Cannes din 2008, pentru "Il Divo", va fi prezentat pe 25 martie.

"This must be the place" este povestea unui fost star rock pornit la vânătoare de nazişti de-a lungul Americii. Un posibil viitor film-cult - titlul vine de la o piesă celebră a trupei Talking Heads -, acst lungmetraj are o coloană sonoră compusă de David Byrne, iar în rolurile secundare apar Frances McDormand, Harry Dean Stanton, Judd Hirsch şi David Byrne, compozitorul trupei Talking Heads. Lungmetrajul "This must be the place" a fost lansat în competiţia oficială la Cannes în 2011.

Tot în cadrul Bucureşti IFF 2012, pe lângă deja anunţatele "We Need to Talk about Kevin", "The Murderer", "Les Geants" şi "Red State", vor fi proiectate alte titluri de marcă din cinematografia recentă, semnate de unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai lumii: "The Best Exotic Marigold Hotel", povestea unui grup de pensionari britanici care decid să-şi trăiască ultimii ani în mai puţin costisitoarea şi aparent exotica Indie, un film regizat de John Madden, cu veteranii Maggie Smith, Judi Dench, Bill Nighy şi Tom Wilkinson în roluri principale; "Soare înşelător 3", a treia şi ultima parte din fascinanta saga a colonelului Kotov, eroul revoluţionar interpretat de autorul filmului, Nikita Mihalkov; "Detective Dee and the Mistery of the Phantom Flame", lansat în competiţia oficială de la Veneţia 2010, cu un Andy Lau "electric" în rolul titular şi regizat de Tsui Hark, regele neîncoronat al cinema-ului de acţiune "made in" Hong Kong; "Hanezu", un nou film-poem scris şi regizat de o favorită a Cannes-ului, japoneza Naomi Kawase; "Headhunters", prezentat în Piazza Grande la Locarno 2011, un thriller extrem de amuzant şi extrem de sângeros, realizat de cel mai în vogă regizor norvegian al momentului, Morten Tydlum; "Los ojos de Julia", un horror fidel stilului care i-a consacrat pe cineaştii spanioli ai genului, cu Belen Rueda într-un rol ce aminteşte de partitura sa din "Orfelinatul" - un film semnat de unul dintre cei mai promiţători regizori spanioli, Guillem Morales, şi produs de Guillermo del Toro.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi eveniment de gen competitiv din Capitală, destinat exclusiv lungmetrajelor, va avea loc în perioada 19 - 25 martie, la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Sala "Elvira Popescu".

Lista completă a filmelor şi a proiecţiilor speciale în afara competiţiei va fi făcută publică pe 12 martie.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Culturală Charta, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Art Promo, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici