TIFF 2014: Masterclass-uri susţinute de Nick Powell şi Peter Flinckenberg

Masterclass-uri susţinute de directorul National Film and Television School din Marea Britanie, Nick Powell şi de directorul de imagine Peter Flinckenberg fac parte din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care începe duminică, la Cluj-Napoca.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului TIFF 2014: Masterclass-uri susţinute de Nick Powell şi Peter Flinckenberg

TIFF 2014: Masterclass-uri susţinute de Nick Powell şi Peter Flinckenberg (Imagine: Shutterstock)

Conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de organizatorii TIFF, la cea de-a treia ediţie a Transilvania Talent Lab, organizat în cadrul TIFF, vor avea loc o serie de masterclass-uri deschise publicului.

Astfel, luni, va avea loc un masterclass cu Nick Powell, unul dintre cei mai renumiţi şi influenţi producători din Marea Britanie, directorul National Film and Television School, vicepreşedinte în consiliul Academiei Europene de Film, preşedinte al comitetului de film şi membru al board-ului BAFTA.

Marţi va fi ziua masterclass-ului cu Peter Flinckenberg, specializat în imagine de film. Peter Flinckenberg este unul dintre cei mai îndăzneţi şi experimentaţi directori de imagine din rândul tinerei generaţii de cineaşti finlandezi. De-a lungul carierei sale, a lucrat atât pentru filme de ficţiune, cât şi pentru filme documentare. Miercuri, Karim Aïnouz, regizor şi artist vizual de origine braziliano-argentiniană, va susţine un masterclass pe regie.

Peter Webber, care a debutat cu "Girl with a Pearl Earring", cu Scarlett Johansson si Colin Firth în rolurile principale, va susţine, în 5 iunie, un masterclass tot pe regie. În aceeaşi zi, va avea loc masterclass-ul susţinut de Katriel Schory - director executiv al Israel Film Fund - cu tema "regie în producţii low budget".

Totodată, mai multe întâlniri, şedinţe aplicate de lucru şi discuţii pe proiectele depuse vor avea loc la Transilvania Talent Lab. Cei 15 participanţi ai Transilvania Talent Lab vor întâlni diverse personalităţi din domeniu cu care vor aprofunda elemente legate de cele trei module de lucru ale TTL: dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi marketing, distribuţie şi management cultural.

Primul modul îl are ca trainer invitat pe script doctorul francez Antoine Le Bos, director artistic al Le Groupe Ouest şi al Centrului European pentru Creaţie Cinematografică din Britanny, tutor în atelierul de dezvoltare de scenarii Torino Film Lab, din cadrul Festivalului de Film de la Torino.

Cel de-al doilea modul îi va aduce în faţa participanţilor TTL pe producătorul şi regizorul Tudor Giurgiu şi pe curatorul şi consultantul pe scenarii Sirkka Möller, care are o vastă experienţă în selecţie de filme, vânzări, dezvoltare de proiecte şi educaţie cinematografică, fiind membru al comitetului de selecţie al secţiunii Panorama din cadrul Berlinale şi coordonator al proiectului Doc Station pentru Berlinale Talent Campus. Modulul trei al va fi moderat de Mathias Noschis, specialist în strategii de marketing de film cu o experienţă vastă în PR, publicitate şi branding, fondator al Alphapanda (o agenţie de marketing de film specializată în zona digitală, cu sedii în Londra şi Berlin) şi trainer în marketing cinematografic pentru diferite organizaţii şi workshopuri, inclusiv NFTS în Marea Britanie, MEDIA Desk în Germania, Spania şi Belgia, The Producers’ Workshop în Israel, New Horizons în Polonia şi FOCAL în Elveţia.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici