- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (12.05.2015, 15:00)
- , Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TIFF: Cineaşti din România şi Republica Moldova, selectaţi la Transilvania Talent Lab şi Transilvania Pitch
Un număr de 13 realizatori de film din România şi Republica Moldova au fost selectaţi la cele două platforme educaţionale de training şi networking organizate în cadrul TIFF, respectiv Transilvania Talent Lab (TTL) şi Transilvania Pitch Stop (TPS), transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
73 afișări
TIFF: Cineaşti din România şi R. Moldova, selectaţi la Transilvania Talent Lab şi Transilvania Pitch
Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de organizatorii TIFF, Transilvania Talent Lab (TTL) oferă participanţilor un training de specialitate alături de două profesioniste în domeniul consultanţei şi training-ului pe proiecte cinematografice.
“13 realizatori de film din România şi Republica Moldova au fost selectaţi anul acesta în cadrul celor două platforme educaţionale de training şi networking organizate sub umbrela TIFF Industry la cea de-a 14-a ediţie a TIFF: Transilvania Talent Lab (TTL) şi Transilvania Pitch Stop (TPS). Ediţia cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab le oferă celor 8 participanţi - 4 scenarişti/regizori şi 4 producători de film - un training de specialitate alături de două profesioniste extrem de active în domeniul consultanţei şi training-ului pe proiecte cinematografice – Sirkka Möller şi Martina Bleis”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Organizatorii TIFF adaugă că între 31 mai şi 6 iunie vor fi formate patru grupe de lucru (1 scenarist/regizor + 1 producător) care vor parcurge etapele unui training intensiv, “cu scopul de a crea un mod de lucru care să permită interacţiunea directă scenarişti/ regizori şi producători, precum şi de a oferi şansa unei experienţe de lucru aplicate, care porneşte de la teorie şi se finalizează printr-o serie de exerciţii şi abordări practice”.
Cei opt cineaşti care vor participa la Transilvania Talent Lab 2015 sunt Alex Mironescu, Diana Voinea, Norbert Fodor şi Simona Constantin - în echipa de regizori/scenarişti, şi Alexandra-Maria Colţa, Andrada Popan-Dorca, Cristina Ungurean şi Marta Bănescu - în cea de producători de film.
Cele cinci proiecte de lungmetraj selecţionate la cea de-a doua ediţie Transilvania Pitch Stop (TPS) 2015 sunt: “Cai la rege” (Raluca Maria Rusu), “Căutătorul de vânt” (Mihai Sofronea), “Charlton Heston” (Andrei Creţulescu), “Soldaţii” (Ivana Mladenovic) şi “1985” (Bogdan Mureşanu).
"Regizorii şi producătorii celor cinci proiecte vor participa la ateliere special concepute pentru ei, formând grupuri de lucru - echipa proiectului şi trainerii. Accentul activităţii în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul organizat în 6 iunie, dar şi pe consultanţa la nivel de scenariu şi structură dramaturgică din partea trainerilor şi experţilor implicaţi - Konstantinos Kontovrakis (producător de film) şi Christian Routh (script consultant)”, se mai arată în comunicat.
TPS 2015 va avea loc în perioada 31 mai - 6 iunie, iar finalul training-ului va fi sesiunea de pitch propriu-zisă, urmată de întâlniri individuale între participanţi şi posibilii producători interesaţi de proiectele lor.
TIFF se va desfăşura în perioada 29 mai - 7 iunie la Cluj-Napoca, fiind organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Cluj.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe