TNB îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Gheorghe Dinică

Teatrul Naţional Bucureşti îşi exprimă "cu neţărmurită durere" regretul faţă de moartea marelui actor Gheorghe Dinică, "personalitate artistică de excepţie, distinsă în numeroase roluri interpretate pe scenă, pe marele şi pe micul ecran".

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului TNB îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Gheorghe Dinică

TNB îşi exprimă regretul faţă de moartea lui Gheorghe Dinică (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

"Înaltul său talent, forţa interpretărilor şi profesionalismul desăvârşit s-au afirmat, în teatru, prin crearea unor personaje memorabile în spectacole de neuitat, precum: «Rinocerii» de Eugen Ionescu, «Nepotul lui Rameau» de Diderot, «Aşteptându-l pe Godot» de S. Beckett, «Trei fraţi gemeni veneţieni» de Colalto, «Romulus cel Mare» de Fr. Durrenmatt, «O scrisoare pierdută» de I. L. Caragiale, «Cine are nevoie de teatru» de T. Wertenbaker, «Noaptea regilor», «Troilus şi Cresida» de W. Shakespeare, «Azilul de noapte» de M. Gorki, «Numele trandafirului» de Umberto Eco, «Take, Ianke şi Cadîr» de V. I. Popa, «Ultima oră» de M.Sebastian, «Dansând pentru zeul păgân» de Brian Friel ş.a.m.d", potrivit TNB.

Reprezentanţii TNB precizează că "valoarea lui a fost recunoscută prin numeroase premii ACIN şi UNITER".

"Pierderea lui Gheorghe Dinică, al cărui nume a intrat în ilustra galerie de slujitori ai scenei şi ecranului, este adânc resimţită de toţi cei care l-au cunoscut, l-au iubit şi l-au aplaudat. A fost... şi va fi! Dumnezeu să-l odihnească în pace alături de toţi prietenii lui, acolo sus, între îngeri!", se mai arată în comunicatul TNB.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie, în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 75 de ani.

Maestrul va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, autorităţile locale începând procedurile în acest sens.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici