- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.02.2008, 15:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TNB scumpeşte biletele la spectacole cu circa 5%
Preţul biletelor la spectacolele de la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) se va scumpi, începând de sâmbătă, cu 5%, din cauza măririi preţului la utilităţi şi aplicării timbrului Crucii Roşii, o taxă obligatorie pentru cluburile sportive, instituţiile de cultură şi de divertisment.
Urmărește
129 afișări
TNB scumpeşte biletele la spectacole cu circa 5% (Sursa: Mediafax Foto)
"De la 1 Martie 2008, preţul biletelor la toate spectacolele Teatrului Naţional Bucureşti se va mări în medie cu 5% din cauza măririi preţului la utilităţi şi a aplicării timbrului de Crucea Roşie (1%)", se arată pe site-ul instituţiei.
Pe de altă parte, Teatrul Mic a mărit preţul biletelor de la 1 ianuarie, aplicând aceeaşi taxă de timbru, pentru Crucea Roşie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
În schimb, alte instituţii de teatru bucureştene, cum ar fi Odeon, Bulandra,Nottara şi Masca au aplicat deja timbrul de Crucea Roşie, dar nu au mărit preţul biletelor.
Ioana Moldovan, directorul artistic al Teatrului Act, instituţie de teatru independentă, s-a arătat nemulţumită de aplicarea acestui timbru de Crucea Roşie, pe lângă celelalte taxe deja existente. "Susţin Crucea Roşie, dar nu înţeleg de ce această taxă nu se aplică pentru serviciile medicale, există clinici particulare. Nu văd de ce trebuie să contribuie instituţiile culturale", a declarat pentru MEDIAFAX Ioana Moldovan.
Această taxă de timbru este aplicată ca urmare a Legii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România numărul 139/1995. În normele metodologice ale acestei legi, publicate în Monitorul Oficial în decembrie 2007, se spune că "toate instituţiile de cultură, de divertisment, federaţiile şi organizaţiile sportive - asociaţiile, cluburile sportive şi fundaţiile care organizează manifestări sportive sunt obligate să perceapă un timbru al Crucii Roşii pentru fiecare bilet vândut pentru evenimente culturale, de divertisment şi sportive, concerte, festivaluri, spectacole, filme la cinematografe, întreceri sportive la nivel local, naţional şi internaţional etc., reprezentând un procent de 1%, care se va adăuga la preţul de vânzare".
Potrivit aceloraşi norme, sunt definite ca entităţi plătitoare, structuri sportive, instituţiile de cultură şi divertisment şi orice alt operator cultural, persoană juridică de drept public sau privat, care desfăşoară evenimente culturale de genul concertelor, festivalurilor, spectacolelor, prezentărilor de filme, pentru care vinde bilete, respectiv asociaţii, fundaţii, federaţii, uniuni, societăţi comerciale, inclusiv regii autonome şi companii naţionale, asociaţii familiale, aşezăminte culturale, instituţii publice.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe