Toamna se lasă aşteptată în Turcia. Ultimele zile ale brizei de "vară" în Antalya

Luna octombrie anunţă sosirea toamnei doar că în unele ţări, briza de vară continua. Este cazul Turciei şi a Antalyei. Cu un climat mediteranean blând şi peste 300 de zile însorite, Antalya îi invită pe vizitatori să petreacă un concediu plăcut pe una din plajele sale cu Steag Albastru şi să se bucure de soarele său auriu. Atmosfera caldă, plajele lungi, oraşele antice şi muzeele care reflectă istoria sa magnifică se îmbină perfect. Aşadar, ce vă aşteaptă în Antalya în această toamnă?

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului Toamna se lasă aşteptată în Turcia. Ultimele zile ale brizei de "vară" în Antalya

Toamna în Turcia? Ultimele zile ale brizei de "vară" în Antalya

Visul unei nopţi de vară

Vremea în Antalya este încă relaxantă în toamnă, iar temperatura mării este suficient de caldă pentru o baie plăcută. Oraşul deţine un record de plaje cu Steag Albastru, în total 233. De la Alanya la Side, de la Kemer la Kalkan, multe staţiuni au plaje perfecte şi cazări luxoase echipate cu toate facilităţile. Datorită acestor hoteluri care se adresează vizitatorilor de toate vârstele, Antalya este o destinaţie ideală atât pentru vacanţele de familie, cât şi pentru vacanţe solitare. Datorită căldurii persistente a mării, sportul făcut pe apă continuă să fie o mare sursă de distracţie şi adrenalină pentru turişti. Totuşi, cei care caută senzaţii tari, peşterile subacvatice ale Antalyei, epavele misterioase şi viaţa marină vibrantă fac din ea un paradis pentru oamenii care caută experienţe cât mai diverse. Kaş, recunoscut ca una dintre cele mai bune destinaţii de scufundări din lume, este bijuteria coroanei în acest tărâm subacvatic. Tururile de rafting de pe râul Köprüçay vă vor purta prin impresionantul Canion Köprülü sau peste ruinele subacvatice din Kekova.

Antalya – locul unde istoria şi natura se îmbină în armonie

Situată între Marea Mediterană şi Munţii Taurus - Antalya este un adevărat miracol în care comorile istoriei şi frumuseţea naturii se îmbină fără cusur. Oraşul vibrant are un centru vechi „Kaleiçi”, care adăposteşte rămăşiţe din diferite perioade istorice ale oraşului şi un muzeu arheologic impresionant. Districte din jur, precum Manavgat, celebru pentru cascada sa, Kaş, care îi încântă pe vizitatori cu Canionul Saklıkent sau plaja şi dunele de la Patara, sunt perfecte pentru o evadare în natură. Cu toate acestea, ar fi ideal să combinaţi excursiile în natură cu o vizită la oraşele antice din Antalya. Această perioadă este perfectă pentru a explora istoria bogată care a modelat această regiune atemporală. De la ruinele din Perge şi teatrul grandios din Aspendos până la Patara şi bine conservatul Termessos, fiecare sit oferă o privire unică asupra celor trei regiuni culturale antice situate în limitele Antalyei: Lycia, Pamphylia şi Pisidia.

În mod similar, drumeţiile pe traseele istorice din jurul Antalyei, precum Calea Liciană, sub soarele tomnatic, oferă o experienţă imersivă unde frumuseţea naturii se întâlneşte cu ecourile trecutului, făcând fiecare pas să pară o călătorie în timp.

Experienţe nesfârşite, de la ciclism la gastronomie

Experienţele pe care Antalya le oferă nu se limitează doar la acestea. Dacă vă plac vacanţele, aveţi la dispoziţie multe alte activităţi. Puteţi face escaladă în Geyikbayırı sau puteţi încerca golful pe terenurile de top din Belek, dezvoltate de designeri renumiţi. Puteţi explora peşteri mistice precum Damlataş Dim, Karain şi Beldibi sau puteţi parcurge rutele din Kemer special concepute pentru ciclism montan. De asemenea, puteţi încerca bucătăria mediteraneană din Antalya. Trebuie să gustaţi şiş köfte (chiftele pe frigărui) cu tahini piyaz, o combinaţie excelentă de fasole uscată cu tahini, ceapă şi roşii. Sau puteţi încerca varietăţi de fructe de mare de sezon, în special peştele Lagos proaspăt gătit în sare, la un restaurant de pe malul mării cu numeroase meze (aperitive) şi vinuri albe obţinute din struguri locali. După masă, puteţi savura îngheţată arsă ca desert!

  • Cum ajungeţi acolo: Există multe zboruri directe din marile oraşe din întreaga lume către Aeroportul Antalya. De asemenea, zborurile zilnice de pe Aeroportul din Istanbul durează aproximativ o oră şi jumătate. Odată ajuns, puteţi merge cu uşurinţă în centrul oraşului închiriind o maşină, luând un taxi sau folosind diferite tipuri de ride share.

  • De făcut: Asistaţi la un spectacol captivant la Teatrul Aspendos, unul dintre cele mai bine conservate teatre din lume. De asemenea, ar trebui să includeţi Patara şi Demre pe lista de explorare pentru a vizita ţinuturile în care Moş Crăciun s-a născut, a crescut şi a devenit legendar.

  • De văzut: Satul Ormana, situat la poalele Munţilor Taurus în Antalya, merită vizitat datorită caselor sale, acestea sunt considerate drept cele mai bune exemple de arhitectură din toată Turcia.

  • Şi nu uitaţi! Dacă vizitaţi Antalya între 2-10 noiembrie vă puteţi bucura de numeroase evenimente, concerte şi expoziţii care au loc în această perioadă pe străzile oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici