- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (02.10.2013, 18:39)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tom Clancy, autorul unor cunoscute romane de spionaj, a murit la 66 de ani
Scriitorul american Tom Clancy, autorul unor foarte apreciate romane de spionaj, care au reprezentat ulterior principala sursă de inspiraţie pentru o serie de filme şi de jocuri video, a murit la vârsta de 66 de ani.
Urmărește
2273 afișări
Tom Clancy (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)
Potrivit publicaţiei The New York Times, romancierul american a murit, marţi, într-un spital din oraşul Baltimore.
Ivan Held, directorul G.P. Putnam's Sons, editura cu care colabora Tom Clancy, nu a precizat cauza decesului romancierului.
Cărţile scrise de Tom Clancy au fost adaptate în filme de mare succes la Hollywood, precum "Jocuri patriotice/ Patriot Games", "Vânătoarea lui Octombrie Roşu/ The Hunt for Red October" şi "Singur împotriva preşedintelui/ Clear and Present Danger".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ultimul său roman, intitulat "Command Authority", va fi publicat în Statele Unite pe 3 decembrie.
Nu mai puţin 17 dintre romanele sale au ajuns pe primul loc în lista de bestselleruri întocmită de The New York Times, inclusiv cel mai recent roman al său, "Threat Vector", lansat în decembrie 2012.
Tom Clancy a lansat genul literar "tehno-thriller", evocând în romanele sale, foarte bine documentate din punct de vedere tehnologic, teme precum terorismul nuclear, terorismul bacteriologic, spionajul industrial şi spionajul de stat.
Potrivit editurii RAO care a tradus în limba română multe dintre romanele sale, Thomas Leo Clancy Jr., născut pe 12 aprilie 1947, în Calvert County, Maryland, este un scriitor cunoscut pentru romanele sale de spionaj a căror acţiune este plasată în timpul şi după Războiul Rece, în care abundă detaliile militare şi tehnice.
Tom Clancy a studiat literatura engleză la Loyola College în Baltimore, absolvind în 1969. În 1992, a primit un doctorat onorific în Litere. Deşi a dorit să se înroleze în armata SUA, a fost respins la examenul medical. Înainte de debutul literar, Tom Clancy a condus o agenţie independentă de asigurări.
Alături de John Grisham, Tom Clancy a fost singurul scriitor care a vândut peste două milioane de exemplare dintr-un roman - "Pericol iminent" - de la primul tiraj, în anii '90.
În 1996, Tom Clancy a înfiinţat compania Red Storm şi, de atunci, numele său a apărut în titlurile mai multor jocuri video de succes produse de această companie. Mai târziu, Red Storm a fost cumpărată de Ubisoft, care continuă să folosească numele lui Tom Clancy în jocurile video pe care le lansează.
Republican declarat, Tom Clancy a devenit un scriitor foarte bogat, fiind coproprietar al unei echipe de baseball (Baltimore Orioles).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe