- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (10.06.2013, 11:12)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TONY AWARDS 2013: Musicalul "Kinky Boots", marele învingător la echivalentul în teatru al Oscarurilor
Spectacolul "Kinky Boots" a fost marele câştigător la gala Tony Awards 2013, organizată duminică seară, la New York, unde a obţinut şase trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun musical".
Urmărește
211 afișări
TONY AWARDS 2013: Musicalul "Kinky Boots", marele învingător la echivalentul în teatru al Oscarurilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Într-o cursă deosebit de deschisă în acest an între "Kinky Boots" (13 nominalizări), "Matilda" (12 nominalizări) şi "Pippin" (10 nominalizări), cei 868 de membri cu drept de vot care acordă premiile Tony au preferat în final energia excentrică şi sentimentală a producţiei "Kinky Boots", care prezintă prietenia dintre timidul moştenitor al unei fabrici de pantofi aproape falimentare şi un travestit care devine asociatul său şi îl ajută să salveze fabrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Pe lângă categoria "cel mai bun musical", "Kinky Boots", inspirat din filmul britanic omonim lansat în 2005, s-a impus şi la categoria "cel mai bun actor dintr-un musical" (Billy Porter) şi "cea mai bună coloană sonoră", o recompensă care a revenit cântăreţei şi compozitoarei Cyndi Lauper.
Artista americană a debutat anul trecut pe Broadway şi a câştigat astfel primul ei premiu Tony din carieră.
"Kinky Boots" s-a mai impus la categoriile "cea mai bună orchestraţie", "cel mai bun sunet" şi "cea mai bună coregrafie".
Spectacolul "Matilda", inspirat din cartea omonimă pentru copii scrisă de britanicul Roald Dahl şi creat la Londra, unde a câştigat anul trecut şapte Olivier Awards, a fost recompensat cu patru premii Tony: "cel mai bun actor în rol secundar", "cea mai bună partitură muzicală", "cele mai bune lumini" şi "cele mai bune decoruri".
"Pippin" a fost recompensat cu premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui musical. Versiunea originală a fost lansată în 1972.
Într-o seară plină de surprize, anumiţi actori şi anumite producţii, consideraţi favoriţi, au plecat acasă cu mâna goală. Tom Hanks, care şi-a făcut debutul pe Broadway în piesa de Nora Ephron "Lucky Guy", bazată de viaţa jurnalistului laureat cu Pulitzer Mike McAlary, nu a câştigat premiul Tony la categoria "cel mai bun actor de teatru". Acest trofeu a revenit actorului Tracy Letts, pentru rolul său din producţia "Who is afraid of Virginia Woolf?".
Premiul Tony la categoria "cea mai bună piesă de teatru" a revenit producţiei "Vanya and Sonia and Masha and Spike", de Christopher Durang, o remarcabilă cronică a unei familii disfuncţionale.
Cea de-a 67-a gală a premiilor Tony a avut loc duminică seară, la Radio City Hall din New York, în prezenţa a 6.000 de persoane, şi a fost prezentată pentru a patra oară de actorul Neil Patrick Harris.
Premiile Tony sunt considerate echivalentul în teatru al Oscarurilor şi recompensează cele mai bune piese şi musicaluri de pe Broadway.
Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei ("Tony") Perry, preşedintele American Theatre Wing în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Din 1978, premiile Tony sunt difuzate de postul de televiziune CBS.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace