- Home
- Cultură-Media
- (21.01.2015, 12:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL celor mai SLABE parole din 2014. Ce combinaţii de caractere ar trebui să eviţi ca să îţi protejezi datele personale
Topul celor mai slabe parole din 2014, publicat de SplashData, furnizor de aplicaţii de management al parolelor, demonstrează cât de important este ca o combinaţie sigură de caractere să nu conţină nume, tipare simple numerice, nume de sport sau injurii.
Urmărește
10480 afișări
Topul celor mai slabe parole din 2014 (Imagine: Hepta)
Lista anuală a celor mai comune 25 de parole găsite pe internet conţine cele mai proaste combinaţii de caractere, care vor expune pe oricine pericolului unui atac sau furt al datelor personale. Al patrulea raport anual al companiei SplashData, compilat din mai mult de 3,3 milioane de parole sparte în timpul anului, arată că "123456" şi "password" ("parolă") continuă să ocupe primele două locuri din top, ca în fiecare an din 2011. Alte parole din top 10 includ "qwerty", "dragon" şi "football".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Asemenea listelor din primii ani, parolele numerice simple rămân cele mai comune, nouă dintre cele 25 din 2014 fiind compuse numai din numere. Printre parolele care apar pentru prima dată în lista SplashData se află "696969" şi "batman".
Combinaţiile de caractere evaluate pentru lista din 2014 au aparţinut în majoritate utilizatorilor din America de Nord şi din Europa de Vest. Milioane de parole de conturi din Rusia au fost de asemenea sparte, dar acestea nu au fost incluse în analiză.
"Parolele bazate pe tipare simple de pe tastatură rămân populare în ciuda a cât de slabe sunt", a spus Morgan Slain, CEO al SplashData. "Orice parolă care foloseşte doar numere ar trebuie să fie evitată, în special secvenţele. Pe măsură ce din ce în ce mai multe website-uri cer parole mai puternice sau combinaţii de litere şi numere, tiparele de tastatură mai lungi devin parole comune şi tot nu sunt sigure."
De exemplu, utilizatorii ar trebui să evite secvenţe precum "qwertyuiop" - primul rând de litere regăsite pe o tastatură standard - sau "1qaz2wsx" - primele două coloane de caractere pe o tastatură standard.
Alte ponturi rezultate după analiza celor mai nepotrivite parole ale anului sunt:
- Nu folosi un sport preferat drept parolă - "baseball" şi "football" sunt în top 10, iar "hockey", "soccer" şi "golfer" sunt în top 100.
- Nu folosi ziua ta de naştere sau, mai ales, doar anul de naştere - 1989, 1990, 1991 şi 1992 sunt în top 100.
- În top 100 se găsesc şi cuvinte şi expresii injurioase, hobby-uri, atleţi faimoşi, firme auto şi titluri de filme.
Din ce în ce mai mulţi oameni, totuşi, încep să nu mai folosească parole atât de comune, spune Mark Burnett, un expert în securitate online care a colaborat pentru prima oară la realizarea acestei liste.
Cele mai proaste 25 de parole din 2014:
-
123456
-
password
-
12345
-
12345678
-
qwerty
-
123456789
-
1234
-
baseball
-
dragon
-
football
-
1234567
-
monkey
-
letmein
-
abc123
-
111111
-
mustang
-
access
-
shadow
-
master
-
michael
-
superman
-
696969
-
123123
-
batman
-
trustno1
Trei sfaturi simple de la SplashData care pot creşte securitatea faţă de hackerii online:
-
Foloseşte parole de opt sau mai multe caractere de diferite tipuri
-
Evită să foloseşti aceeaşi combinaţie nume de utilizator/ parolă pentru mai multe site-uri
-
Foloseşte un manager de parole precum SplashID ca să îţi organizezi şi protejezi parolele, să generezi parole aleatorii şi să intri automat în site-uri.
Citește pe alephnews.ro: Un oraș din Italia a interzis boala prin lege. Primarul s-a săturat să se plângă că statul nu îi face un spital de urgență
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Papa Francisc îndeamnă călugărițele la bucurie și evitarea bârfei: „Vorbiți cu toată lumea, cu excepția Diavolului”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Florin ”UCIGAȘUL”, angajat să-l păzească pe Călin Georgescu. Noul BODYGUARD a filmat cu Van Damme, Cuba Gooding Jr. și Dolph Lundgren
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe