Transformarea Castelului Bran în muzeu privat, discutată joi (Video)

Dominic de Habsburg va veni marţi în România, pentru o vizită de şase zile, agenda acestuia incluzând o întâlnire, joi, cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, dar şi o vizită la Castelul Bran, a declarat pentru MEDIAFAX Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Transformarea Castelului Bran în muzeu privat, discutată joi (Video)

Dominic de Habsburg şi Paleologu discută joi despre transformarea Castelului Bran în muzeu privat (Imagine: Mediafax Foto)

Dominic de Habsburg va sta în România în perioada 29 ianuarie - 2 februarie şi va veni însoţit de cele două surori ale sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer.

Scopul vizitei lui Dominic de Habsburg în România este preluarea administrării Castelului Bran, pe care doreşte să-l transforme într-un muzeu privat. În acest sens, Dominic de Habsburg se va întâlni joi, 29 ianuarie, cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, potrivit lui Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg.

De asemenea, joi şi vineri, Dominic de Habsburg va merge la Bran pentru a-şi vizita castelul, dar şi pentru a discuta cu autorităţile locale.

Agenda întâlnirilor lui Dominic de Habsburg ar mai putea cuprinde şi o întâlnire cu ministrul Turismului, Elena Udrea. Totuşi, potrivit avocatului, întâlnirea cu Elena Udrea nu este confirmată până în acest moment.

Vizita lui Dominic de Habsburg în România a fost precedată de mai multe întâlniri între avocaţii acestuia şi oficialii Ministerului Culturii, intenţia familiei de Habsburg fiind aceea de a transforma Castelul Bran, începând cu mai 2009, în muzeu privat.

Castelul Bran a fost retrocedat, pe 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg şi până pe 18 mai 2009 va păstra destinaţia de muzeu, fiind în administrarea statului român, prin intermediul Ministerului Culturii.

Dispoziţia de restituire a Castelului Bran fost semnată de directorul Muzeului Bran, Narcis Dorin Ion. Totodată, fostul ministru al Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, şi Dominic de Habsburg au semnat, pe 26 mai 2006, un acord de administrare a castelului, care prevedea ca acesta să rămână muzeu timp de trei ani.

În urma restituirii au intrat în posesia lui Dominic de Habsburg următoarele proprietăţi: castelul, Casa de ceai regina Maria, Casa principesei Ileana, Casa administratorului, Tabernaculul Inima reginei Maria şi un teren aferent acestuia, de peste 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele două lacuri din parcul castelului, cu o suprafaţă totală de 1.400 mp, şi drumul de acces, de 1.650 mp.

Citeşte şi:

Castelul Bran ar putea fi transformat într-un muzeu privat

Legalitatea procedurii de scoatere la vânzare a Castelului Bran, în atenţia Parchetului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici